Az emberek felét elbocsátja a Közgép

A létszámleépítés keretében 350 embertől válnak meg. Már nem kapnak a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendeléseket – indokolják.
Háromszázötven embert, a munkatársak felét bocsátják el Simicska Lajos cégbirodalmának a fejénél, a Közgépnél. Az illetékes munkaügyi központnál bejelentett létszámleépítést – amely 283 szellemi munkát végző alkalmazottat és 67 fizikai munkatársat érint – a cég hivatalosan azzal indokolja, hogy a belföldi építőipar beruházás-állományának drasztikus visszaesése miatt már nem tud a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni. „A létszámcsökkentéstől függetlenül a Közgép valamennyi megbízását és kötelezettségét szerződés szerint teljesíti, folyamatban lévő projektjein változatlanul dolgozik” – hangsúlyozza az erről szóló közlemény.

Hogy az elbocsátási hullámnak mennyi köze van Simicska Lajos és egykori kollégiumi szobatársa, Orbán Viktor februárban a Magyar Nemzet és a Hír TV körül kirobbant magánháborújához, arra a közlemény nyilvánvalóan nem tér ki, de a Közgép sorra veszíti el az állami megrendeléseket, amelyek közül valószínűleg az M4-es autópálya megépítésének az elvesztése és az állítólagos kartellgyanú érintette a legérzékenyebben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.