Autókereskedő is lehet Mészáros Lőrinc

A jövőben autókereskedéssel is foglalkozhat Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, a Mészáros Autó Javító Kft., írja a hvg.hu.
A cég tevékenységei közé november elején bejegyezték a személygépjármű- és a könnyűgép-kereskedelmet. A 2011-ben alapított kft.-nek az első két évben nem volt árbevétele, a 2013. évi 1,5 millió után tavaly 49 millió forintra növelte a forgalmát, 11 milliós veszteséget könyvelt el.

A szintén Mészáros érdekeltségében álló Bakony Hús Kft. is most váltott főtevékenységet: az ingatlan-bérbeadás helyett húsfeldolgozás, -tartósítás szerepel november óta a cégjegyzékben. A 2013-ban alapított Bakony Húsba nemrég apportálták Mészáros fő agrárcége, a Búzakalász 66 Kft. sertéshúsos ágazatát, egyúttal 1,2 milliárd forintra emelték a törzstőkéjét. Az üzleti terv optimális esetben idén 2,7 milliárd forint árbevételt valószínűsített a húsfeldolgozónál.

Megtudtuk Mészáros Lőrinc titkát

A tisztes gázszerelőből magát közpénzből szerzett milliárdokat mozgató oligarchává felküzdő felcsúti vállalkozó évek óta azzal ámítja közönségét, hogy bármihez nyúl, az bizony „arannyá” változik. Amiben valójában nincs nagy titok: a trükk annyi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök jó barátja igyekszik olyan cégeket felvásárolni, amelyekkel aztán az uniós milliárdokból pénzelt állami nagyberuházások pályázatain is labdába rúghat. Cikkünket ide kattintva olvashatja

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.