Aláírásgyűjtés Érpatak akasztós polgármestere ellen

Aláírásgyűjtésbe kezd Érpatakon Szőllősi Gábor, az Együtt-PM polgármesterjelöltje, hogy ezzel lemondásra bírják a jelenlegi első embert, Orosz Mihály Zoltánt. A jelölt minden jóérzésű magyar nevében bocsánatot kér a falu vezetőjének viselkedése miatt. Az érpataki településvezető híre már a világsajtót is megjárta.
Az Együtt-PM érpataki polgármesterjelöltje aláírásgyűjtésével azt szeretné elérni, hogy a falu lakói együtt mondják ki, elegük van Orosz Mihály Zoltán botrányos viselkedéséből. Ahogy Szőllősi írja közleményében, az érpatakiak többsége a békés együttélés, a közös gyarapodás és egy normális Magyarország híve, ezért Orosznak menni kell.

Érpatak szélsőjobboldali akcióiról ismert polgármestere a hétvégén látványos performansz közepette „kivégzett” két, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt és Simon Peresz volt államfőt jelképező bábut. A településvezető kijelentette, hogy a zsidó állam vezetése az Antikrisztust szolgálja, így a legmegalázóbb kötél általi halál jár nekik. Orosz egy zsidó zászlót is megtaposott a rendezvényen. Az esetet közleményben ítélte el a Külgazdasági és Külügyminisztérium, és Izrael budapesti nagykövetsége is.

„A településvezető által sorozatosan elkövetett cigányellenes, idegenellenes és antiszemita megnyilvánulások a minapi akcióval olyan szintet értek el, ahol már azt kell mondanunk: ne tovább!” – jegyzi meg az Együtt-PM jelöltje, aki az eset miatt az érpatakiak normális többsége nevében bocsánatot kér. Ezek után hozzáteszi, hogy aláírásgyűjtő akciója során minden házhoz be fog kopogtatni, és kérni fogja a normális, békés emberek aláírását azért, hogy jelezzék, nem akarnak a polgármester viselkedése miatt szemlesütve járni.

A világsajtót is bejárta az Érpatakon történt „kivégzés.” A The Algemeiner amerikai zsidó lap középkori stílusú hecckivégzésnek, az International Business Times pedig gyomorforgatónak nevezte a polgármester performanszát. A hírről beszámolt a Huffington Post és a brit Independent is. A brit portál cikkében azt is hozzáteszi, hogy a polgármester annak a Jobbiknak a tagja, amely a putyinizmust képviseli Magyarországon.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.