Ajándék alaptörvény Kerényitől: Tán egy pecsét sem ártana

Ha szöveg személyesebb, még nagyobb lehet a megajándékozott öröme.

Alig tértünk magunkhoz a ludovikás ízlésdiktatúra bevezetése okozta sokkból, máris újabb gyöngyszemet találtunk: ezúttal Kerényi Imre örvendeztetett meg egy iskolaigazgatóknak írt levéllel. A márciusi keltezésű levélre a Vastagbőr bukkant a Facebookon - eredetileg Konok Péter posztolta -, és hogy a blogbejegyzést idézzük: felér egy kórlappal.

A miniszterelnöki megbízott levelében arról tájékoztatja az igazgatókat, hogy a kormány döntése értelmében idén is minden érettségizőt megajándékoznak az alaptörvény díszkiadásával. Kerényi Imre arra kérte az igazgatókat, hogy ha "e műfajjal egyetértenek", a díszalbumokat - idézzük - megszemélyesítve adják át. Ez alatt azt érti, hogy a kötet aranyszarvassal díszített első oldalán szerepelhet egy kézzel írt, vagy nyomtatott személyes ajánlás. Kerényi még egy "száraz példát" is felhoz: "P. Dánielnek sikeres érettségi vizsgája alkalmából - M. László - az Eötvös József Gimnázium igazgatója - Budapest, 2014. 06.01." (A száraz példa annyiban élethű, hogy az Eötvös igazgatóját Moss Lászlónak hívják - A Szerk.)

"Tán egy pecsét sem ártana" - lamentál a levélben Kerényi , aki szerint ha a szöveg személyesebb, még nagyobb lehet a megajándékozott öröme.

A miniszterelnöki megbízott megengedően úgy folytatja: ha ezzel az ötletével nem értenek egyet, akkor mellőzhetik a "megszemélyesítés mozzanatát".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.