A szakszervezet szerint titkolózik a BKV

A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete felszólította a BKV vezérigazgatóját, hogy adjon konkrét bérajánlatot, s tegyen meg mindent a létszámleépítés elkerülése érdekében.

A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ, Egységes Közlekedési Szakszervezet) furcsának találja, hogy a BKV Zrt. a médián keresztül tájékoztatja meglehetősen hiányosan a munkavállalókat – olvasható a szakszervezet által az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményben.

A KKDSZ szerint teljes bizonytalanságot okoz, hogy a BKV Zrt. csak a közvéleményt tájékoztatja, míg a munkavállalók irányába múlt hét péntek óta semmilyen írásos dokumentumot nem adott át. A BKV Zrt. igazgatósági állásfoglalásából, sajtóközleményéből nem derül ki, hogy milyen konkrét ajánlata van a munkáltatónak.

A közlemény szerint a szakszervezetek többszöri kérése ellenére a BKV Zrt. titkolja a 2013-as üzleti tervre vonatkozó béradatait, és a tervezett létszámleépítésről sem ad tájékoztatást. A munkáltató eddigi ajánlatában az egyes bérfejlesztési elemek csak április elsejétől és az üzleti terv keret számainak teljesülése esetén valósulhatnak meg, melynek bértömege és létszámterve nem ismert.

Leszögezik: szakszervezetük nem fogadhat el olyan megállapodást, amely munkahelyvesztéssel jár és a reálkeresetek szinten tartását sem biztosítja, valamint a foglalkoztatási feltételek további romlását okozza. Feltételezhető, hogy a dolgozókat csak később szembesítik azzal, hogy foglalkoztatásuk bizonytalan, vagyis a bérfejlesztés nagyságának semmi köze nincs a munkahelyek fennmaradásához. A teljesítmények csökkenése a munkahelyek megőrzését veszélyezteti. A szakszervezet felszólítja a BKV Zrt. vezérigazgatóját, hogy a dolgozók megbecsüléseként tegyen konkrét bérajánlatot, s tegyen meg mindent a létszámleépítés elkerülése érdekében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.