A Magyarok Nyilai akcióztak Szilvásynál

A Magyarok Nyilai tagjainak tartott százhalombattai focilabda-bombás csapatot hozzák kapcsolatba Szilvásy György lesencefali háza elleni merényletkísérlettel. Konkrét gyanú ugyan nincs, de több szál is összekapcsolja a két esetet.

Szilvásy György volt titokminiszter lesencefalui hétvégi házát tavaly, szeptember 3-ra virradó kísérelték meg felrobbantani (vagy felgyújtani) ismeretlen tettesek. A detonáció megrongálta a ház bejárati ajtaját és összesen úgy 1,5 millió forint kárt okozott az épületben.

„Robbanóanyaggal visszaélés” gyanújával a Nemzeti Nyomozó Iroda kezdett nyomozást az ügyben. Azonban a Legfőbb Ügyészség úgy döntött, hogy a továbbiakban Központi Nyomozó Főügyészség folytassa az eljárást. Ezt több más, politikusok és közéleti szereplők sérelmére elkövetett támadások miatt folyó büntetőeljárások adatainak értékelését követően határozták el. Így a Szilvásy háza elleni támadás miatt indított nyomozást egyesítették a Központi Nyomozó Főügyészségen több parlamenti képviselő sérelmére elkövetett terrorcselekmény, és más bűncselekmények gyanújával indított bűntetőeljárással.

Mint azt lapunknak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: az eljárások egyesítését a különböző bűnesetek közti személyi, tárgyi összefüggések idokolták. Gyanúsított még nincs, de számos jel utal arra, tudta meg lapunk, hogy az áprilisban leleplezett százhalombattai pokolgépgyár és annak működtetői valamilyen módon kapcsolatba hozhatók a Szilvásy háza elleni támadással.

Április 8-án négy férfit vett őrizetbe Pest megyében a Nemzeti nyomozó Iroda. Ők egyik társuk százhalombattai házában házi készítésú pokolgépeket állítottak elő. Egy futballabdába rejtett bombát például Ecsődi László (MSZP) országgyűlési képviselő házánál hoztak volna működésbe.

A százhalombattai bombagyárral összefüggésben akkor elfogott négy személy közül eddig senkit nem gyanúsítottak meg azzal, hogy részt vett volna Szilvásy lesencefali házának felrobbantásában bármilyen módon is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.