A közrádiónál már bejelentették az új munkáltatót

Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója belső levélben közölte a rádiósokkal, ki lesz az új munkáltatójuk.

A közmédiumok működésének jelentősen átalakulásáról számol be a Magyar Rádió dolgozóinak kiküldött levelében a közrádió új vezérigazgatója. Jónás István - akit a kizárólag fideszes delegáltakból álló médiatanács javaslatára választott meg a fideszes többségű médiakuratórium - a Facebook közösségi oldalon kiszivárogtatott levelében azt írja, az átalakítás egyik első lépéseként a közmédiumok vagyonelemeinek meghatározott köre 2011. január 1-jével a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap kezelésébe kerül (a Népszabadság korábbi értesülésének megfelelően).

A vagyon átadásával párhuzamosan - a Munka Törvénykönyvében szereplő ún. munkáltatói jogutódlás jogintézménye alapján - az Magyar Rádió Zrt. jelenlegi munkavállalói többségének 2011. január 1-jével az Alap lesz az új foglalkoztatója - olvasható Jónás István levelében.

Az Magyar Rádió Zrt. az elmúlt napokban tájékoztatta az alap vezérigazgatóját a munkavállalókat érintő jogokról és kötelezettségekről, köztük a kollektív szerződésben foglaltakról is. Az új munkáltató, az Alap köteles betartani mindazokat a jogokat és kötelezettségeket, melyek akár az egyes munkaszerződések, akár a kollektív szerződés alapján az Magyar Rádió Zrt.-re vonatkoztak. A munkáltatói jogutódlás azt is biztosítja, hogy amennyiben valamely munkavállalónak jogos igénye áll fenn az Magyar Rádió Zrt.-vel szemben, annak teljesítése kötelező az új munkáltató számára is - teszi hozzá a vezérigazgató. A belső levél szerint a jogutódlással változatlanok maradnak a munkaszerződések, munkakörülmények, juttatások. Január 1-jén a munkavégzés helye, a munkavégzési folyamatok az eddigi gyakorlatot követik, mindenki ugyanazokat a munkafeladatokat látja el, ugyanazokat a munkavégzéshez szükséges eszközöket használhatja tovább, mint eddig.

A közrádió munkatársai a Facebook és a Twitter közösségi szájtokon élőben tudósítanak az eseményekről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.