A kormány felkészült: 'zsidósablonjuk' már van

Nem sokat dolgoztak a Kormányszóvivői Irodán, amikor megfogalmazták a jobbikos képviselő hétfői antiszemita kijelentéseire a kabinet reagálását. A keddi közleményükben ugyanis lényegében szó szerint használtak fel egy szövegrészletet, amit a Schweitzer Józsefet ért júniusi támadás nyomán egyszer már közreadtak.

A kormány közleményben ítélte el a nyáron a Schweitzer Józsefet ért támadást. Akkor úgy fogalmazott a Kormányszóvivői Iroda: „Magyarország kormánya a leghatározottabban elítéli, hogy inzultálták Dr. Schweitzer József világhírű tudóst, nyugalmazott országos főrabbit, a magyar értelmiség egyik legmegbecsültebb tagját."

A közlemény második bekezdése úgy szólt: "A Kormány a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa. Egyúttal világossá teszi, hogy az ország valamennyi polgárát megvédi az ilyen támadásoktól.”

Kedd délelőtt a kabinet szintén közleményben reagált Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő antiszemita kijelentéseire, amik szerint a Jobbik listázná, hány veszélyes zsidó ül a kormányban. A mai közlemény így kezdődik: „A magyar kormány a leghatározottabban elítéli Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője Parlamentben tett kijelentését."

A "friss" közlemény második bekezdés már ismerős lehet: "A Kormány a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa. A kormány egyúttal világossá teszi, hogy az ország valamennyi polgárát megvédi az ilyen inzultusoktól.”

A két közlemény – mint arra a Tudozsido.com blog felhívta a figyelmet – feltűnően hasonló. Pontosabban: a júniusi és a mai közlemény második bekezdése egy-két apró eltérésről eltekintve szó szerint megegyezik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.