A fideszes nők fényt derítenének az előző ciklus szocialista brutalitásaira

A Fidesz női tagozata kíváncsi arra, hogy az MSZP milyen lépéseket tesz majd Józsa István ügyében, miután a szocialista politikus a Malév-vizsgálóbizottság egy májusi ülésén megrántotta a bizottsági főtanácsadónő haját – közölte Ékes Ilona pénteken egy fideszes képviselőtársával, Bábiné Szottfried Gabriellával közösen tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Bábiné Szottfried Gabriella emlékeztetett arra, hogy a Fidesz női tagozata csaknem egy hónapja fordult Kövér László házelnökhöz a hajtépés ügyében. A képviselő hangsúlyozta, hogy a házelnök ezt követően az alkotmányügyi bizottsághoz utalta az ügyet. A testület állásfoglalása halaszthatatlan jogalkotási feladatnak nevezte a házelnök bizottsági ülésekre kiterjedő intézkedési jogkörének, valamint annak részletes szabályozását, miként szankcionálható, ha valaki bizottsági ülésen fizikai erőszakkal él.

A politikus a hétfői, egyhangúlag meghozott állásfoglalást ismertetve azt mondta, hogy a fizikai erőszak az Országgyűlés tekintélyének egyik legsúlyosabb megsértése, ráadásul bűncselekménynek minősül. Ezért a házelnöknek az ilyen esetekben lehetősége van büntetőjogi felelősségre vonást kezdeményezni – idézett az iratból.

Kérdésre válaszolva kijelentette, hogy Józsa István esetét jegyzőkönyvben rögzítették, ezért az érintett főtanácsadó feljelentést tehet.

Ékes Ilona azt a kérdést tette fel, hogy ezek után mit tesz majd az ügyben az MSZP-frakció, a szocialisták női tagozata, illetve azok a politikusok, akik korábban is kiálltak a nőket ért erőszak ellen. Közéjük sorolta a szocialista Lamperth Mónikát és Gurmai Zitát, illetve az LMP-s Szabó Tímeát és Ertsey Katalint.

Hozzátette: nem ez az első eset, hogy szocialista képviselők nőket bántalmaztak. Kérdésre válaszolva ezt a kijelentését azzal indokolta, hogy az előző ciklus alatt az MSZP-s Kékesi Tibor "brutálisan bántalmazta" szomszédasszonyát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.