A Fidesz kiállt a sztálinista képhamisítás elkövetői mellett

A kormánypárti képviselők nem szavazták meg, hogy Hajdúdorog önkormányzata határolódjon el a város lapja által elkövetett fotómanipulálástól. A polgármester szerint a Fidesz ezzel azt üzente a polgároknak: helyes dolog a hamisítás.

Újabb politikai hullámokat ver a Hajdúdorogi Újságban elkövetett fotómanipulálás ügye: a város képviselő-testületének ülésén a fideszes többség nem támogatta azt a javaslatot, hogy az önkormányzat határolódjon el a sztálinista rezsimet idéző fényképretusálástól, sőt a kormánypárti képviselők nem szavazták meg azt sem, hogy a történtek miatt a testület hívja vissza a lap kuratóriumát. 

Mint arról a Népszabadság elsőként beszámolt, a Hajdúdorogi Újságban egy fényképről eltüntették a város polgármesterét, a szocialista Csige Tamást. Az újság főszerkesztője a botrány kirobbanása után bocsánatot kért, de pozíciójáról sem ő, sem a lapot kiadó kuratórium elnöke nem mondott le.

Hajdúdorog fideszes többségű képviselő-testületének tegnapi ülésén a polgármesteri jelentés tárgyalásakor szóba került az ügy, mert egy képviselő azt javasolta: a testület határolódjon el a képhamisítástól, s az ilyen jellegű magatartásoktól, hívja vissza az általa megválasztott kuratórium tagjait, szüntesse meg a Hajdúdorog Tömegtájékoztatásért Közalapítványt és a Görög Demeter Művelődési Házat bízza meg az újság további szerkesztésével és kiadásával.

Csige Tamás polgármester egyetértett a javaslattal, a testület  kormánypárti többsége azonban nem támogatta a felvetést.A polgármester ezt érdeklődésünkre így kommentálta: "ezzel a döntésével a fideszesek a politikai támogatásukról biztosították az eddig is a jobboldal szándékait és véleményét közvetítő újságot, helyes dolognak nyilvánítva a történelem hamisítását a lakosság félretájékoztatását". Hozzátette: e politikai támogatás egyértelművé teszi, hogy az újság csak eszköz ahhoz, hogy a Hajdúdorog Polgári Összefogás képviselői önmagukat reklámozzák, és semmibe vegyék a választópolgárok akaratát. Csige Tamás közölte: félő, hogy ha kuratórium elnöke, Orosz Erika a szóbeszédnek megfelelően valóban a Hajdúnánási Járási Kormányhivatal vezetője lesz, akkor hasonló mentalitással fogja az állampolgárok ügyintézését irányítani. A polgármester kijelentette: több ezer ember érdekében bízik abban, hogy ilyen személy nem kerülhet felelős állami pozícióba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.