A volt BKK-vezér is furcsállja a József nádor téri favágást

Vitézy Dávid sem érti, hogy mi miért történik a budapesti belváros egyik legszebb terén. Föltette a kérdést: miként lehetséges, hogy egy ekkora  beruházás kezdetekor nem ismertek a végleges átalakítási tervek?

Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója is megszólalt a József nádor téri mélygarázs építése ügyében. Az Inforádió cikkét a Facebokon megosztó Vitézy hosszabb kommentárt fűzött a tervezett átépítéshez - vette észre az Index.hu.

A portál az összefoglalójában azt írja: Vitézy azt firtatta, hogy mi szükség lehet egy 525 férőhelyes mélygarázsra a belváros legszűkebb, közúton alig megközelíthető pontján; ha a mélygarázs plusz parkolókapacitást jelent, az valójában vonzani fogja a forgalmat a belvárosba, ráadásul a felszíni parkolóhelyek sem fognak megszűnni, ami további dugókat és környezetszennyezést jelent; ha a tér egyetlen érdemi megközelítési útvonala a kétsávos József Attila utca, elbírja-e majd a fél lánchídnyi pluszforgalmat a reggeli csúcsórákban.

Vitézy szerint kérdés az is: hogyan lehetséges, hogy egy ilyen volumenű beruházás kezdete előtt nem ismertek a végleges átalakítási tervek, már azon túl, hogy ezek még mindig készülőben vannak, továbbá a várható sávlezárások idején miért pont az autóbuszforgalmat kell majd kerülő útvonalra terelni. 

Mint beszámoltunk róla: a háromszintes mélygarázsban 525 autó parkolhat majd egyidejűleg, 20–60 helyet pedig elektromos töltőállomással is felszerelnek. Lesz zuhanyzós kerékpártároló és nyilvános WC. És megmaradnak a felszíni parkolóhelyek is.  

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.