A vak komondoros után lánya lett a polgármester Fülöpházán

A független Nagyné Balogh Csillát választották meg a Bács-Kiskun megyei Fülöpháza polgármesterének a vasárnapi időközi önkormányzati választáson - tájékoztatta a helyi választási bizottság elnöke az MTI-t.
Vincze Miklós, a település jegyzője elmondta, Nagyné Balogh Csillára 371-en szavaztak. A szintén független jelöltként induló Lesi Árpád 113, míg a Magyar Munkáspárt jelöltje, Kalapos Mária 8 voksot kapott.

A művelődési házban kialakított szavazókörben reggel hat és este hét óra között a választásra jogosult mintegy 760 lakos közül 496-an adták le szavazatukat. Ezek közül négy érvénytelen volt, kettő pedig hiányzott az urnából. Rendkívüli esemény nem történt.

Az időközi választásig a polgármesteri feladatokat az általános helyettesítéssel megbízott alpolgármester, a független Csaplár Tibor Imre látta el.

Fülöpházán azért tartottak időközi választást, mert a korábbi fideszes polgármester lemondott tisztségéről, miután júniusban jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért ököllel többször arcon ütötte élettársát. Tettét megpróbálta ráfogni a család vak komondorára, amivel új szimbolikát teremtett a családon belüli erőszak ábrázolására. Az eset után pártja megpróbálta elbagatellizálni az ügyet, ám a felháborodás hatására végül kihátráltak mögüle, így tisztségét már függetlenként vesztette el.

A férfi azóta zöldségessé lett, de nagyon messzire nem került tőle a hatalom, ugyanis a most győztes jelölt nem más, mint a lánya.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.