Balogh lehet a vak komondoros Balogh utódja

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Fülöpházán. A voksolást azért kellett kiírni, mert a település korábbi vezetője, a független Balogh József lemondott tisztségéről, miután júniusban jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

Vincze Miklós, a Bács-Kiskun megyei község jegyzője az MTI-nek elmondta, a polgármesteri tisztségért hárman indulnak: Kalapos Mária, a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint Nagyné Balogh Csilla és Lesi Árpád Mihály, mindketten függetlenként.

Hozzátette: a választásra jogosult mintegy 760 helyi lakos vasárnap reggel hattól este hét óráig egy helyen, a helyi művelődési házban szavazhat Fülöpházán.

Az időközi választásig a polgármesteri feladatokat az általános helyettesítéssel megbízott alpolgármester, Csaplár Tibor Imre (független) vette át.

A korábbi polgármester, Balogh József 2013 áprilisában ököllel többször arcon ütötte élettársát, akinek emiatt eltört az orr- és a járomcsontja. A Kecskeméti Törvényszék júniusban, jogerősen tíz hónap - két év próbaidőre - felfüggesztett börtönre súlyosította az elsőfokú bíróság 420 ezer forint pénzbüntetést kiszabó ítéletét.

A most induló jelöltek közül a jelentős önkormányzati tapasztalattal bíró Nagyné Balogh Csilla, a kerekegyházi önkormányzati iroda fülöpházi kirendeltségvezetője a legérdekesebb. Róla a Hírösvény nevű kecskeméti hírportál - amely a Magyar Narancs egy korábbi cikke szerint az egyetlen nem kormánypárti online lap a megyeszékhelyen - azt írja, hogy nem más, mint Balogh József lánya, így győzelme esetén a település vezetése a családban maradna.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.