A rendőrség nem kukkol, de minek a sok méregdrága kamera?

A rendőrség nem kukkol. Felőlük akár a térfigyelő kamerák alatt is kitörhet egy tömegverekedés, csak akkor szereznek róla tudomást, ha az esetről valaki bejelentést tesz. De akkor minek az a sok méregdrága kamera?
Csoportos garázdaság miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettesek ellen a VII. kerületi rendőrkapitányság az Erzsébet téren múlt péntek este történt verekedés miatt. Az esetről valaki videofelvételt készített, amelyet bemutatott az RTL Klub televízió és azóta több internetes portálon is elérhető.

A Népszabadság írásban feltett kérdésére válaszolva a BRFK sajtóosztálya fontosnak tartotta leszögezni, hogy a rendőrség hivatalból indította meg a nyomozást, ugyanis a kérdésünkben hivatkozott felvételen látható eseménnyel kapcsolatban a rendőrségre sem be-, sem feljelentés nem érkezett.

Mintha csak fel sem tettük volna, a rendőrségi sajtószolgálat nem reagált arra a kérdésünkre: Mi célt szolgálnak az Erzsébet-téren és környékén nagy számban telepített térfigyelő kamerák, ha a rendőrség – mint az számos esetben bizonyságot nyert – nem érzékeli az ilyen és hasonló, a tisztességes, szórakozni vágyó embereket megbotránkoztató eseteket?

Emlékeztetőül: két hete a pénteki verekedés helyszínétől nem messze az N1TV kamerája rögzített egy verekedést, pontosabban annak a végjátékát. Ott is voltak, és vannak térfigyelő kamerák, mégis a verekedésben minden jel szerint valamilyen módon érintett taxis által megfenyegetett tévéseknek kellett rendőrt hívniuk.

Ott és akkor a rendőrök hagyták eloldalogni a taxist, viszont igazoltatták a tévéseket, akiktől még forgatási engedélyt is kértek, ami nem létezik, lévén, hogy közterületen nem kell engedély a forgatáshoz.

Az eset után szűk két héttel Budapest rendőrfőkapitánya feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészégen az intézkedő (pontosabban nem intézkedő) rendőrök ellen. De nem azért, mert nem azt tették, amit ilyen esetekre a törvény előír, hanem mert nem tettek eleget jelentési kötelezettségüknek.

A belvárosi bulinegyedként ismert Király utca végén nem ez az első eset, amikor ismert és ismeretlen csoportok egymásnak estek, az ottani vendéglátósok szerint azonban a gyakori balhék ellenére sem látni több és határozottan intézkedő rendőrt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.