„Ha elmegy a rendőr, kiütlek a hajad alól”

Társai fogták le a magából kikelve fenyegetőző taxist, aki azért akart nekimenni az N1TV internetes televízió stábjának, mert azok filmre vettek egy verekedést az Erzsébet téren. Mégis a stábot igazoltatták a rendőrök, ami közben a fenyegetőző taxis eloldalgott, nyolc nappal később azonban bravúrosan elfogták a lakásán. A BRFK azt ígéri, az esetnek következményei lesznek. Eddig nem lettek.

A rendőrség sajtószolgálatának közlése szerint Budapest rendőrfőkapitánya fegyelmi eljárást kezdeményezett, valamint büntető feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a rendőri intézkedéssel összefüggésben. Azonban a feljelentés Nagy Andrea szóvivő tájékoztatása szerint még nem érkezett meg a főügyészségre. Úgy látszik, a rendőrség sem az intézkedést, sem annak szankcionálását nem kapkodja el.

Az eset május elsején történt. Az Hír TV egykori műsorának, a Célpontnak a vezető szerkesztője, Kisberk Szabolcs immár az N1TV munkatársaként forgatott az Erzsébet téren, amikor a stáb felfigyelt egy verekedésre, néhány méterre tőlük, az úttest túloldalán. Valójában már csak egy eszméletlennek látszó földön fekvő férfit láttak, neki akartak segíteni, amikor nekik rontott egy nagydarab taxis.

A férfi alpári stílusban beszélt, a stáb hölgytagjával éppúgy, mint a többiekkel. Előbb perrel, majd tettlegességgel fenyegette őket, ha folytatják a forgatást. Többször neki is indult, mintha szavait azonnal tettekre akarná váltani, de társai lefogták. A stáb egy arra járó rendőrjárőrtől kért segítséget. Addigra azonban a korábban eszméletlennek hitt összevert férfi eltűnt. Mivel a járőr nem látott semmit, sem a verekedést, sem a megvert embert, a stábot vonta kérdőre. Kik ők, mit kerestek ott? Személyi igazolványt és forgatási engedélyt kért (ami nem létezik), és közben a legkevésbé sem zavarták a taxis fenyegetőzései; „Ha elmegy a rendőr, kiütlek a hajad alól”, „Gyere ki a sarokra, te...”

A járőr felvilágosította a stábot, hogy a fenyegetés miatt magánvádas eljárásban vehetnek elégtételt. Csakhogy a taxis időközben kereket oldott.

Persze a rendőrség akkor sem érezte úgy, hogy tennivalója lenne az ügyben, amikor Gaudi-Nagy Tamás volt jobbikos képviselő ráuszította a Parlament előtt várakozó híveit az onnan éppen távozó Pásztor Istvánra, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökére, és testközelből nézték a rendőrök akkor is, hogy a hajléktalan harci asszonyság leköpi a határon túli politikust. Azok a rendőrök is abból indulhattak ki, hogy a köpdösés magánvádra üldözendő, nekik tehát semmi dolguk nincs. Legfeljebb, majd ha vér is folyik.

Pásztor esetében megszólalt Áder János, és a magánvádra üldözendő ügyből egyszeriben személyi szabadság megsértése és garázdaság bűntette lett. Az ügyben még nem született elsőfokú ítélet, az N1TV stábját ért inzultus miatt azonban senki nem szólalt meg. Kisberk Szabolcs lapunknak azt mondta, ő már május 4-én elküldte az általuk készített felvételt a rendőrségnek. Ehhez képest a fenyegetőző taxist csak négy nappal később állították elő a nyomozók az V. kerületi kapitányságon.

Írásos megkeresésünkre a rendőrség azt nem közölte, hogy Budapest rendőrfőkapitánya mikor kezdeményezett fegyelmi eljárást a szakszerűtlenül intézkedő rendőrök ellen, és mikor jelentette őket a Központi Nyomozó Főügyészségen. Így aztán jelenleg azt sem tudhatják teljes bizonyossággal, hogy valóban lesz-e az ügynek következménye.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.