A migránsellenes kampány nagy pénzügyi nyertese a Tv2

A kormányzat egy év alatt közel 10 milliárd forintot költ el a bevándorlásellenes propagandára. Harangozó Tamás MSZP-s politikus képviselői jogaira hivatkozva többszöri sikertelen próbálkozás után megkapta a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda migrációval összefüggő szerződéseit.

A minisztérium tavaly november 30-án 1,2 milliárd plusz áfa értékben kötött keretszerződést a Network 360 Reklámügynökségből és az Affiliate Network Kft.-ből álló Egyesült Reklám Konzorciummal „Migrációval összefüggő kommunikációs feladatok ellátására" a február végéig terjedő időszakra. Rogán szomszédjának érdekeltségei március 7-én újabb 3,08 milliárd plusz áfás megrendelést kapott, de augusztusra ez is elfogyott. Ezért – minden bejelentés nélkül – egy második szerződéssel megtoldották a konzorcium rendelkezésére bocsátott keretösszeget. A Népszabadság írta meg, hogy a nyár végén még 800 milliót toltak Csetényi Csabáék érdekeltségeihez.

A Harangozó Tamás által kihajtott papírok szerint Rogán szomszédja nagyon jól járt. A cégei 15 százalékos reklámközvetítői díj ellenében dolgoztak, ez az üzlet csak a közvetítői díjakból minimum félmilliárd forint bevételt jelentett nekik.

Rajtuk kívül a Rogánék baráti köréhez tartozó Andy Vajna csatornái fölözték le leginkább a népszavazás ürügyén kioszott állami pénzeket.

A Tv2 maga 2,2 milliárd forintot kapott, miután rengeteg migránsellenes reklámot bevállalt.

A 444.hu cikke szerint a teljes társaságot nézve még egyértelműbb a helyzet. Minden 4 kampányforintból 3-at az állami hitelből felvásárolt Tv2-csatornák - TV2, SuperTV2, Pro4, FEM3 és az új adók – visznek el. De az Origo-csoporthoz tartozó, egyébként egészen marginális Ozone és Life Network csatornákon is elvert 126 milliót a kormány, és még a közszolgálati televízió is jól járt 290 millióval.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.