A MÁV miatt lemondásra szólítják föl Tasó Lászlót

– A munkaerőhiány és a dolgozói túlterheltség már a magyarországi vasút működését veszélyezteti, a problémák miatt a közlekedésfejlesztési államtitkárnak távoznia kell – közölte az MSZP országos elnökségének tagja.

– Mára folyamatossá vált a létszámhiány és a munkavállalók túlhajszolása a MÁV-nál, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek, ha a kormány sürgősen nem avatkozik be. Ha Tasó László közlekedésfejlesztésekért felelős államtitkár a személyét érintő botrányok után eddig nem érezte úgy, hogy távoznia kell a politikából, akkor a MÁV megfelelő működése, az utasok biztonsága és biztonságos közlekedésének érdekében szólítjuk föl arra, hogy mondjon le – közölte Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s parlamenti képviselő, a párt országos elnökségének tagja mai debreceni sajtótájékoztatóján.

Elmondta: a munka törvénykönyvének legutóbbi módosítása a napokban lépet hatályba, ennek következtében elvették a mostanáig járó hétvégi pótlékot, ami a MÁV-csoport mintegy tízezer munkavállalóját érinti hátrányosan. Rajtuk kívül érinti a villamos-, és gázipar egyes vállalatainál dolgozókat, például a portásokat és karbantartókat.

Bangóné Borbély Ildikó emlékeztetett rá: a pótlék megvonása a MÁV-nál legalább 30 munkakör dolgozóit érinti, köztük a jegyvizsgálókat, forgalomirányítókat, kocsirendezőket és a diszpécsereket. A munkaerőhiány és a dolgozói túlterheltség, számos beszámoló szerint már a vasút működését veszélyezteti.

Hozzátette: az elmúlt napokban többször hallottunk nem működő vasúti sorompókról, életveszélyes helyzetekről, jegyvizsgálók hiánya miatt el nem induló járatokról, sőt most már eltévedt vonatról is hallhattunk. Ezért felszólította Tasó László közlekedésfejlesztési államtitkárt, hogy mondjon le posztjáról.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.