Rendőrséghez fordult a vagyona miatt bírált államtitkár

A szocialisták szerint gondok vannak Tasó László fideszes államtitkár vagyonbevallásával. Tasó erre azt mondta: szalonképtelennek tartja azokat, akik ilyen ügyekkel foglalkoznak. Azt nem kommentálta, hogy az MSZP közölte: az 1994-es választáson Tasó még szocialista támogatással indult, de mit ad Isten, fideszes lett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított azok ellen, akik zaklatják a családtagjaimat és a munkatársaimat, valamint a lejáratásomra törekszenek – mondta Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, volt nyíradonyi polgármester a Hajdú-bihari Naplónak.

A politikus közölte: most azok igyekeznek akadályokat gördíteni a 471-es és a 48-as út felújítása elé, akik nyolc éven keresztül bojkottálták az építkezés tervét. De nem fognak sikerrel járni, ezeket a munkákat megvalósítjuk – állította.

Az államtitkár Huszka Imre, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke szavaira reagált, aki a megyei lap beszámolja szerint  egy sajtótájékoztatón elmondta: Tasó László Nyíradonyban 1994-ben függetlenként, szocialista támogatással indult a polgármesteri tisztségért a választáson. Aztán 20 évig vezette a várost, majd 2014-ben a Fidesz-kormány közlekedéspolitikáért felelős államtitkárnak nevezte ki.

A szocialista politikus a Direkt36.hu portál tényfeltáró cikkei alapján arra emlékeztetett, hogy az elmúlt napokban kiderült: gondok vannak Tasó László vagyonbevallásával, hiányzik egy csomó olyan földterület, amelyek nem érdektelenek Nyíradony fejlesztése szempontjából. Huszka Imre furcsának találta, hogy a 471-es út felújításának kezdete előtt Tasó László a nyíradonyi képviselő-testülettől az ülésen személyesen megjelenve kérte és kapta meg egy régebben a tulajdonában levő földterület belterületté nyilvánítását.

A szocialista politikus a helyi Gencsy-kúriával kapcsolatban elmondta: az addig önkormányzati tulajdonban lévő romos épület helyreállítására pályázaton több mint 30 millió forintot nyert egy Tasó László vezette közhasznú egyesület. A munka befejezése után egy hónappal a Tasó által irányított nyíradonyi önkormányzat a kúriát csaknem egymillió forintért értékesítette a közhasznú egyesületnek – ismertette Huszka Imre.

Tasó e vádakra reagálva közölte: az említett területeket 14 évvel ezelőtt vásárolták, amennyiben ezek a szocialisták szemében ilyen komoly értéket képviselnek, üzletet látnak benne, tegyenek rá vételi ajánlatot.

Mint mondta: "szalonképtelennek tartom azokat, akik ilyen ügyekkel foglalkoznak. Valószínűleg nincs üzenetük a választópolgárok számára, és ezzel valamilyen gaztettükről akarják elterelni a figyelmet".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.