A Magyar Úszó Szövetség szerint Kiss levette a terhet a vállakról

A Magyar Úszó Szövetség közleményében azt írja, Kiss csütörtöki lemondásával „a kialakult helyzetben levette a terhet a vállakról”, hogy ezzel is megteremtse a szükséges nyugalmat.

Gyárfás Tamás, a hazai úszószövetség elnöke jelenleg külföldön van, Triesztben a férfi vízilabdázók olimpiai selejtező-tornáján vesz részt, ahol a korábban egyeztetett programnak megfelelően a FINA és a LEN vezetőivel egyeztet, egyebek mellett a jövő évi budapesti világbajnoksággal kapcsolatos kérdésekben.

Kiss László lemondásának hírére nem kívánt reagálni, mert „az ügy súlya pedig túlmutat egy telefonos egyeztetésen” – idézi a Hvg.hu a szövetség közleményét.

Ahogy arról beszámoltunk, szerdán a szövetség kiállt Kiss mellett, két ülést tartottak, előbb a sportág vezetői, majd az edzőbizottság tagjai szavaztak arról, hogy Kiss László változatlanul szövetségi kapitányként tevékenykedjen.

Ennek ellenére csütörtökön Kiss a magyar sport érdekeire és a személyét ért támadás folytán megrendült egészségi állapotára hivatkozva lemondott. Közleményében homlokegyenest  az ellenkezőjét állította annak, mint amit a Népszabadságnak nyilatkozott a botrány kirobbanásakor. „1961-ben koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg az a döntés.” „Az ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében megtettem a szükséges lépéseket” – írta csütörtökön.

Kedden munkatársunknak a következőt mondta: „Méltatlan lenne 55 év után, ha magyarázkodni kezdenék. Ott az ítélet, senki nem adna hitelt a szavaimnak. Megbűnhődtem azért, amiért elítéltek, aztán kaptam az élettől egy új lehetőséget, és én éltem vele.”

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.