A külföldről hazatérők is kaphatnak a csok-ból

A külföldi munkavállalásból hazatérők, valamint olyan házastársak is igénybe vehetik a kormány új családi otthonteremtési kedvezményét, ahol az egyik fél idősebb negyven évnél - jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelentekre hivatkozva kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A kabinet képviselője az otthonteremtési programhoz kapcsolódó rendeletmódosításokról szólva elmondta, az alapvető támogatásokhoz 180 napig visszamenő belföldi vagy akár külföldi munka- vagy biztosítási viszonyt kell igazolni, a 10 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatáshoz pedig további két év egészségbiztosítási járulékfizetést kell felmutatni.

Rétvári Bence fontos kedvezményként említette, hogy a támogatást azok a családok is igénybe vehetik, ahol a házastársak egyike már betöltötte a 40. életévét. Az új program szerint a támogatást a szülők a korábbi 16 év helyett a gyerek húszéves koráig vehetik igénybe, s ez a korhatár a felsőoktatásban tanulók esetében további öt évvel kitolható - mondta az államtitkár, aki kiemelte azt is, a támogatást azok is igényelhetik, akik örökbefogadással bővítik családjukat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.