A Krétakörre újra rászállt a NAV

Alig egy hónapja ért véget a Krétakör Alapítvány 3 évnyi könyvelést vizsgáló eljárása, tegnap óta 24 hónapra kiterjedő áfaellenőrzést kaptak – derül ki a Facebook-oldalukról.

„Reflektív társaság vagyunk, ezért felvállaljuk azt is, amikor tévedünk. Tévedtünk. Nem igaz, hogy a kormányzat semmilyen módon nem reagált a Krétakör munkáját elismerő Princess Margriet Award-ra: a tegnapi nappal 24 hónapra kiterjedő ÁFA-ellenőrzés vette kezdetét nálunk” – írja Facebook-oldalán a Schilling Árpád alapította Krétakör.

Mindez azután történt, hogy alig egy hónapja megállapítás nélkül lezárták a több mint egy évig tartó, összesen 3 évnyi könyvelést vizsgáló eljárást. A vizsgált időszak egyébként egybeesik az eddig vizsgálttal, sőt egy részét 2013-ban már ellenőrizték.

Az alapítvány, amely március 15-én, Amszterdamban vehette át az egyik legfontosabb európai kulturális díjat, azt kéri: segítsenek a bejegyzés megosztásával, hogy minél több emberhez eljusson az információ, mire költi a multikat vizsgáló NAV Kiemelt Adózók Osztálya az adófizetők pénzét. De persze ennél is fontosabb, hogy miért.

A díjátadóról szóló riportunk itt olvasható.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.