A Híradó műfajt csinált a kormányzati sikerpropagandából

Németh Balázs műsorvezetőnek az fájt, hogy a vezető online portálok állítólag hallgattak a Moody's országértékeléséről.

Élőben fakadt ki szombat este a Híradó műsorvezetője, Németh Balázs amiatt, hogy a vezető magyar hírportálok állítólag elhallgatták azt a sikert, amelyet a Moody's friss országértékelése jelent. A hitelminősítő pénteken negatívról stabilra javította a magyar adósbesoroláshoz fűzött kilátást, amiről a Híradó azzal számolt be, hogy már érett a döntés, a magyar gazdaság pedig ennél is jobb állapotban van. Németh ezután összegyűjtötte az asztalon heverő papírjait, megrovóan a kamerába nézett, és azt mondta:

„Talán az mutatja a legjobban, hogy megint kifejezetten jó hír érkezett a magyar gazdaságról, hogy több internetes oldal elhallgatta vagy megpróbálja elhallgatni a Moody's döntését. Ezek azok a kritikus hírportálok, amelyek máskor mindenről hosszan beszámolnak, ami szerintük Magyarországnak vagy a magyar embereknek rossz. De most nem volt könnyű hetük, sok mindent kellett ugyanis elhallgatniuk."

Hogy milyen internetes oldalakról van szó, és hogy kinek a véleményét közli egy elvileg tényszerűségre törekvő műsorban, arra Németh nem vesztegetett időt, de a kifakadás után emlékeztetett azokra a sikerekre is, amelyeket az Orbán-kormány a héten aratott még. Szerdán például kiderült, hogy nőtt a boltok forgalma, pénteken pedig Magyarország visszafizette „a Gyurcsány-kormány által felvett EU-hitel következő részletét. Erre jött „csattanóként" a Moody's kedvező jelentése – idéz a comment.com az enyhén szólva bornírtra sikerült műsorvezetői megnyilvánulásból.

Azt, hogy a Híradó miket hagyott ki, csak említeni merjük, a miértre kérdezni már nem. A műsor nem tartotta hírnek Bajor Imre halálát és Robin Williams öngyilkosságát, nemrég pedig nem a vezető események között, hanem közvetlenül a sporthírek előtt számolt be arról, hogy Vida Ildikót, a NAV elnökét korrupció gyanúja miatt kitiltották az Egyesült Államokból.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.