Rogán a garázsboltosok szabadságáért is harcol

A Fidelitas új nemzedéki szerepét hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szombaton a kormánypárt ifjúsági társszervezetének XII. tisztújító kongresszusán, a fővárosi Bálna rendezvényközpontban.

Szijjártó Péter azt mondta: a kormány ezután is támaszkodni kíván a Fidelitasra, amely ifjúsági szervezetként és egyben politikai képzőműhelyként biztosítja a jövő politikus-utánpótlását. A külgazdasági és külügyminiszter, az 1996-ban alapított Fidelitas korábbi elnöke beszédében kiemelte: Magyarországon kevés olyan stabil politikai szervezet van, amelynek 18 éve alatt mindössze három elnöke – Gyürk András, Szijjártó és Ágh Péter – volt.

Jó látni – folytatta a tárcavezető –, hogy a Fidelitasból olyan vezető politikusok kerültek ki, akik Magyarország jövőjét alapvetően befolyásoló döntések részesei. A Fidelitas „ma is egy olyan közösség, amely összegyűjti a tettre kész és tehetséges fiatalokat" – fogalmazott.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy minden politikai közösségnek támaszkodnia kell az utána jövő nemzedékre, a Fidesznek is nagy szüksége van a fiatalokra, a Fidelitasra. Az ifjúsági szervezet tagjai figyelmét egyebek mellett arra hívta fel: egy pillanatig sem szabad elhinniük, hogy lehet az országnak olyan baloldali kormánya, amelyik jó, mert ha ezt elhiszik, kezdhetik elölről a nemzeti függetlenség kivívását, amely az ő nemzedékének küldetése volt.

A nemzeti függetlenségért vívott harc sikerét pedig semmi sem szimbolizálhatja jobban - példázta -, mint az idei év februárja: „járt itt a német kancellár, járt itt az orosz elnök, velünk volt Mr. Goodfriend, és a végén mindenki szépen, békésen hazament".

A frakcióvezető a jelenlévő fidelitasosoknak azt mondta: az ő nemzedékük igazi célja már valóban a szabadság képviselete lehet. „Egyedül a mi politikai közösségünk az, amely valóban autonóm, valóban független" – jelentette ki, hozzátéve, a fidelitasosok legnagyobb felelőssége, hogy meg tudják-e őrizni és tovább tudják-e vinni ezt a függetlenséget.

Szavai szerint „ennek a politikai közösségnek a valódi küldetése (...) a szabadság megteremtése mindenkinek", amelynek egyik legfontosabb kérdése a keményen dolgozó kisemberek szabadságának és érvényesülésének megteremtése. Példaként azt mondta: a magyar kiskereskedők, a garázsboltosok szabadságáért is harcolniuk kell, ezért segítik őket a vasárnapi munkavégzés tilalmával.

A kongresszuson Gyürk András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője Magyarország európai elkötelezettségéről beszélt, amely szerinte nem lehet vita tárgya.

„Európának teljes jogú tagjai vagyunk" még akkor is, ha néha nehéz elviselni, amikor Daniel Cohn-Bendit vagy más „kiégett 68-as bajkeverők" oktatnak ki arról, mi Magyarország érdeke – fogalmazott a politikus, a Fidelitas alapító elnöke.

Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke - akit a leköszönő Ágh Péter helyett várhatóan a szervezet új elnökének választanak meg a délutáni tisztújításon – köszöntőjében azt mondta, céljuk, hogy közelebb vigyék a fiatalokhoz a politikát, mert nem bűnnek, hanem kifejezetten erénynek tartják a közélettel foglalkozást. A Fidelitast egy fiatalokat tömörítő polgári mozgalommá akarják bővíteni, amely képes a fiatalok széles rétegeinek megszólítására – tette hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.