A Fidesz szerint magánvélemény, ha polgármesterük zsidózik

Huszár Gábor szentgotthárdi polgármester egy bizottsági vitában azt mondta, akár a zsidó állam is állhat a párizsi terror mögött. A Fidesz szerint a polgármester kijelentései magánvéleménynek számítanak.

„...Annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni, tehát ennek a tábor létesítésének semmiféle köze nem lehet a párizsi eseményekhez..." - mondta Huszár Gábor egy november 16-ai bizottsági ülésen.

A fideszes polgármester szavait tegnap az izraeli nagykövetség és több ellenzéki párt is elítélte. Az MSZP szerint Orbán Viktornak el kellene távolítania a szentgotthárdi városvezetőt. Huszárt az LMP Vas megyei szervezete is lemondásra szólította fel.

A Fidesz azonban nem foglalkozik különösebben az üggyel. A párt szerint polgármesterük magánvéleményt fogalmazott meg. Azt azért fontosnak tartották hozzátenni, hogy a párt a terrorizmus minden formáját elutasítja.

Az Origo megkeresésére Huszár nem akart válaszolni, titkárnőjével azt üzente, hogy hamarosan sajtótájékoztatót tart a témában. Később mégis annyit üzent, hogy szerencsétlenül fogalmazott, és elnézést kért.

A lap a Kormányzati Tájékoztató Központot is megkereste, akik valami egészen más témára válaszoltak:

"A magyar kormány álláspontja az, hogy az ellenőrizetlen bevándorlásért nem más országok, hanem az Európai Unió felelőtlen bevándorláspolitikája és az embercsempészek viselik a felelősséget" – írták válaszukban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.