„Orbán Viktor távolítsa el Huszár Gábort a közéletből!”

Huszár Gábor szentgotthárdi polgármester szerint akár a zsidó állam is állhat a párizsi terror mögött. Izrael nagykövetsége a leghatározottabban elítéli a fideszes közszereplő véleményét. Az MSZP Orbán Viktortól követeli a polgármester eltávolítását, aki az LMP szerint nyíltan uszított.
Orbán Viktor távolítsa el Huszár Gábort a közéletből, mert Szentgotthárd fideszes polgármestere a párizsi több száz ember életét követelő tragikus merényletet arra használta fel, hogy a zsidó államot tegye felelőssé, és ezzel nyíltan gyűlöletet keltsen egy vallási közösség, egy másik állam ellen – áll az MSZP hétfőn kiadott sajtóközleményében. Felmerült ugyanis, hogy Szentgotthárdon nem lesz menekülttábor lesz, aminek megtárgyalására rendkívüli testületi ülést hívtak össze, ahol végül leszavazták a tervet.
Huszár Gábor a Szentgotthárdon épült gyűjtőponton, amelyet kihasználatlanság miatt lebontottak
Huszár Gábor a Szentgotthárdon épült gyűjtőponton, amelyet kihasználatlanság miatt nemrég lebontottak
A szerző felvétele

A rendkívüli ülés előtt az önkormányzati erőforrás bizottság is megvitatta a kérdést, a nyugat.hu pedig megszerezte és közölte az ezen készült hangfelvételt. A fideszes polgármester, Huszár Gábor a felvétel tanúsága szerint a következőket azt mondta: „Annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni, tehát ennek a tábor létesítésének semmiféle köze nem lehet a párizsi eseményekhez."

Huszár a bizottsági ülésen arról győzködte a képviselőket, hogy ha nem szavazzák meg a tábor tervét, akkor a város hátrányba kerülhet, és nem nyilvánítja együttműködőnek a kormány. Ha viszont megszavazzák, akkor komoly pénzek érkeznek, ezekből több tervüket is megvalósíthatják.

A Vas megyei MSZP közleményében emlékeztet, Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban azt nyilatkozta: „nekünk tilos a zsidókra mint veszélyre tekintenünk, inkább tekintsünk rájuk, mint Isten ajándékára." Egyúttal kijelentette különösen fontosnak tekinti a zsidó állam magyar közösségét.

„Ezúton felszólítjuk Orbán Viktort, hogy saját korábbi nyilatkozatának megfelelően ne tűrje el, hogy antiszemita, nyíltan uszító megnyilvánulásokat tegyen egy várost képviselő fideszes vezető! Vonja meg Huszár Gábortól pártjának bizalmát és kezdeményezze azonnali visszahívását, a közéletből való távozását."

Az LMP is úgy véli, Huszár Gábor méltatlanná vált a polgármesteri címre. Az LMP szerint amit Huszár mondott, az nyílt uszítás.

Izrael nagykövetsége a lehető leghatározottabban elítéli Szentgotthárd polgármesterének azt a kijelentését, mely szerint a szörnyű párizsi terrorakciók mögött a zsidó áll. A polgármester szavai ismételten bizonyítják azt, hogy vannak, akik nem tanulnak a történelemből, és továbbra is a zsidókra vonatkozó összeesküvés-elméleteket hangoztatnak – olvasható a közleményben, mely így folytatódik: – Az ilyen jellegű uszítás vezetett a zsidók legnagyobb tragédiájához Magyarországon is. Sajnálatos, hogy egy közszereplő, Szentgotthárd fideszes polgármestere ilyen hamis állításokat mond. - Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten , és az az ország, mely a népe ellen elkövetetett elkövetett több ezer terrortámadás áldozata. A polgármester a kijelentésével összekeveri az elkövetőket és az áldozatokat – fogalmaz a nagykövetség.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.