A Fidesz elégedett, hogy felfüggesztették Kovács Béla mentelmi jogát

A Fidesz arra várt, hogy megszülessen a döntés Kovács Béla jobbikos európai parlamenti (EP-) képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről, azzal nem elégedettek, hogy az eljárás másfél évig tartott - mondta Németh Szilárd, a párt országgyűlési képviselője szerda este az M1 aktuális csatornán.

Németh Szilárd arra reagált, hogy az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése felfüggesztette Kovács Béla mentelmi jogát szerdán.

A politikus hangsúlyozta: a Jobbikban, egy "magát nemzeti alapon szerveződőnek" nevező pártban derült ki "az egyik legfontosabb emberről" a vád gyanúja szerint, hogy "az oroszoknak kémkedik, idegen hatalmakat szolgál". Feltette a kérdést: kaptak-e valamit a jobbikos vezetők, jutott-e pénzhez a párt Kovács Bélán keresztül. Hozzátette: "nagyon veszélyes az a játék", amelyet a Jobbik és maga Vona Gábor pártelnök játszik ebben az ügyben.

Németh Szilárd kiemelte: akire ez a gyanú vetül, annak nincs helye a közéletben. Mint mondta, a Jobbikban legalább egy ember, Mirkóczki Ádám, aki évek óta tagja a nemzetbiztonsági bizottságnak, pontosan tudja, hogy mi történt Kovács Béla körül, hiszen a bizottság ülésein többször szerepelt ez a téma, és ott a szolgálatok beszámoltak erről, mégis "körmük szakadtáig" védték az EP-képviselőt, és befutó helyet adtak neki európai parlamenti listájukon, mandátumhoz segítve őt.

Azt mondta: a legfőbb ügyész egy korábbi kijelentése szerint ebben az ügyben "minden elvesztegetett nap a megalapozott vádemelést és ítélethozatalt" hátráltatja, ezért nem elégedettek az eljárás idejével.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.