A demokráciát erősítené az új amerikai nagykövet

Colleen Bell átadta megbízólevelét Áder Jánosnak, majd videoüzenetben foglalta össze, mit keres Magyarországon.

Üdvözlő videoüzenetet tett közzé Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, amelyben a két ország kapcsolatáról és a közös célokról szólt, de saját tapasztalatairól is beszélt.

A nagykövet – aki szerdán adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek – a film elején magyarul kíván jó napot, majd a két ország történelmi kapcsolatainak felelevenítése után a közös célokról beszél, melyek között elsődlegesen a biztonságpolitikát említi.

"Örömmel várom, hogy együtt dolgozzunk közös céljainkért a regionális biztonság, a Balkán stabilitása, az energiafüggetlenség és a kelet-európai demokrácia előmozdítása terén" – fogalmaz a videoüzenetben Colleen Bell, aki Magyarországot az USA erős szövetségesének nevezi.

Mit csipogsz, kicsi rigó?

Korábban írtuk a témában, hogy az Egyesült Államok nem vonja vissza André Goodfriend diplomáciai mentességét, ezzel Washington véget vetett a Fidesz kakaskodásának.

Bell videoüzenetének képei között láthatók az Egyesült Államokról és Magyarországról, köztük a Parlamentről készült fotók, de feltűnik Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke és a nagykövet családja is.

Colleen Bell videóüzenetével kapcsolatban figyelemre méltó, hogy éppen azokat a frázisokat ismételgette, amelyek közhelyessége miatt a tavalyi szenátusi meghallgatásán pellengérre állította John McCain (az itthon Orbán Viktor lefasisztázásáról elhíresült) republikánus szenátor.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.