„A civilek a demokráciát védik Orbán Viktortól és címzetes álciviljeitől”

Az Együtt-PM szövetség szerint az Ökotárs Alapítvány a magyar demokráciát védi, arra pedig továbbra sem kaptak megnyugtató választ, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) hogyan finanszírozza működését.

A pártszövetség ezt arra reagálva közölte hétfőn, hogy a CÖF-CÖKA közleményében hangsúlyozta: a közpénzeket felhasználó civil szervezetek, így a Norvég Civil Alap pályázói sem térhetnek ki az állami ellenőrzés alól, amely nemcsak lehetséges, hanem kötelező is, illetve az a hitelesség feltétele. A CÖF-CÖKA kiemelte, hogy a norvég állam költségvetéséből az általa kiválasztott Ökotárs Alapítványhoz érkező civil támogatások közpénznek minősülnek.

Az Együtt-PM biztos abban, hogy a norvég alapoktól érkező források elosztásában részt vevő Ökotárs Alapítvány szabályszerűen, a törvényeket maximálisan betartva működik. Álláspontjuk szerint az alapítvány és a „kormány által putyini módszerekkel üldözött” civil szervezetek a magyar polgárok érdekeit és a magyar demokráciát védik - mint írták - „Orbán Viktortól és címzetes álciviljeitől”.

A pártszövetség szerint a CÖF-nek „van mit sepernie saját portáján”, hiszen a szervezet még mindig nem adott megnyugtató választ arra, hogyan finanszírozza „milliárdos működését”, beleértve a Békemenet szervezését és „a Bajnai Gordon ellen folytatott gyűlöletkampányt”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.