A bérleti díj duplájáért őrzik a Sirály hűlt helyét

Havi 1,8 millió forintot fizet a tavaly botrányos körülmények között bezáratott Sirály non-stop őrzéséért a fővárosi vagyonkezelő - írja a VS.hu. A tavaly májusi razziák óta tehát 35 millióba került az üresen álló épületrész védelme, amit közbeszerzés alapján nyert meg a Pajzs 07 (mellesleg Pintér Sándor belügyminiszter korábbi érdekeltsége). Ehhez képest a népszerű pesti klub bérléséért a korábbi bérlő havi 1 milliót ajánlott, vagyis majdnem a duplájába kerül az őrzés, mintha engedélyezték volna a Sirály további működését.

Zárcsere a Király utca 50-ben: kívül tágasabb
Zárcsere a Király utca 50-ben: kívül tágasabb
Kurucz Árpád / Népszabadság

A Király utca 50.-ből többek között azért ebrudalták ki a sirályosokat, mert az épület életveszélyes, ehhez képest a VS a vagyonkezelőtől most azt a választ kapta: "noha az épület rossz állapotban van, teljes körű felújítási munkálatok nem történtek; eddig mindössze állagmegóvási és kisebb karbantartási munkákat végeztek".

Ráadásul augusztusban pályázatot hirdettek a hely hasznosítására, legalább 1,2 millió forintos bérleti díjjal, és azokat a pályázókat preferálják, akik kulturális tevékenységet folytatnának az ingatlanban.

Az egykori Sirályt működtető csapat - több civil szervezettel és alkotócsoporttal közösen - azóta új fészket talált a VIII. kerületben, az Aurórában.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.