Baloldali fiatalok szerint "a KDNP el van tévedve"

Ne felejtsük, hogy a vasárnapi boltbezárás ötlete is egy KDNP-s műhelyből pattant ki és ma már valóság. A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerint a kormányzat nem érti a fiatalokat és a családalapítás előtt állók dilemmáit. 

A NOL számolt be elsőként arról, hogy az IKSZ egy kerekasztal-beszélgetésen kívánta megvitatni az alábbi javaslatokat: 30 év felett vezessék be a szingli adót; ne lehessen állami vezető pozícióban az a nő, akinek nincs legalább 3 gyermeke. "Az első hallásra komolytalannak tűnő javaslatokat, a Societas szerint mégis komolyan kell venni" - olvasható a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom közleményében (a kerekasztal-beszélgetést végül lefújták - a Szerk.)

Mint írják, "ne felejtsük, hogy a vasárnapi boltbezárás ötlete is egy KDNP-s műhelyből pattant ki és ma már valóság! A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom véleménye szerint a KDNP és a kormányzat családpolitikája el van tévedve. Egyáltalán nem értik a fiatalokat és a családalapítás előtt állók dilemmáit. Korholják a nőket és a fiatalokat, közben pedig az ő politikájuk hibás".

A baloldali párt szerint amíg Magyarországon a fiatalok helyzete rosszabb, mint Romániában, amíg az ország bizonyos régióiban az átlag kereset 80 ezer forint, addig a családalapítás előtt állók jogosan teszik fel a kérdést: mire alapítsunk családot?

A büntetőpolitika sehova nem vezet. Nem büntethető senki sem világnézete, egészségügyi, anyagi helyzete vagy foglalkozásából eredő kötelezettsége (lásd: papság) miatt, továbbá az államnak nem szabad beleszólni abba, hogy valaki nem tud, illetve nem akar családot alapítani - írják.

A Societas a leghatározottabban felszólítja a IKSZ-t - ha már a családok problémáira nem képesek normális választ adni- hogy húzzanak ki a fiatalok magánéletéből és hálószobájából mert ízléstelen dolog ott matatni és vonják vissza a javaslatot! - zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.