galéria megtekintése

Szingliadóval provokáltak, majd megijedtek saját árnyékuktól az ifjú kereszténydemokraták

42 komment


Nyusztay Máté

Az ifjú kereszténydemokraták elképesztő diszkriminatív javaslatokat propagálnak a népességfogyás problémájának megoldására: az általuk ajánlott szerző a 30 feletti szinglikkel adót fizettetne, az állami szférában pedig nem szerezhetne vezető pozíciót az a nő, akinek nincs legalább 3 gyereke. Több se kellett a szinglihordáknak: széttrollkodták az IKSZ vitaindító eseményét. A javaslatoktól utóbb az IKSZ elhatárolódott, majd le is fújták az eseményt.

„Ha így folytatjuk, elfogyunk! Hol késik a baby boom?” – ezzel a címmel hirdetett nyilvános vitát az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Családbarát Munkacsoportja január 12-én este 6 órára, az I. kerületi KDNP-irodába.

Ilyet szüljetek, sokat!
Ilyet szüljetek, sokat!
Facebook

A vitát a Facebookon hirdették meg, az esemény leírása szerint azért, mert megdöbbentőnek tartják, hogy hazánkban a 20–39 éves fiatalok 52 százalékának nincs gyermeke, a korosztályba tartozó nők 88 százaléka pedig hajadon.

 

A problémára egészen hajmeresztő megoldásokat javasolnak.

A KDNP ajánlásával
A KDNP ajánlásával

Az IKSZ Benda Józsefet hívja a vitára, akinek A szakadék szélén című könyvéből ajánlanak megoldásokat a drasztikus népességfogyásra:

- az állam járuljon hozzá a párkeresés költségeihez is,

- támogassa a válságba került házasságok terápiás kezelését,

- a média erejét felhasználva készüljenek népszerűsítő kampányok a családos lét szépségeinek hangsúlyozására,

- 30 év felett vezessék be a szingliadót,

- ne szerezhessen állami szférában vezető pozíciót az a nő, akinek nincs legalább 3 gyermeke,

- a fiatalok nyújtsanak önkéntes segítséget a nagycsaládosoknak terheik és örömeik egy részének átvállalásával.

Nem mi voltunk

1. FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenését követően helyreigazítási, illetve kiegészítési kérelemmel kereste meg szerkesztőségünket Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke (pontosabban először a Kormányzati Kommunikációs Központból telefonáltak, hogy elkérjék munkatársunk elérhetőségét). Nacsa Lőrinc munkatársunknak azt mondta – a szövetség hivatalos álláspontját tolmácsolva –, hogy a rendezvény az IKSZ „egyik kis munkacsoportjának kerekasztal-beszélgetése”, az IKSZ soha nem tárgyalt a cikkünkben említett javaslatokról és nem is támogatja azokat.

„Mi a kormány adópolitikáját támogatjuk, az adócsökkentés politikáját”.

Arra a felvetésünkre, hogy a vitaindítójukban mégiscsak Benda József javaslatait propagálják, Nacsa Lőrinc azt felelte: egy magánember javaslatairól van szó, aki a kerekasztal-beszélgetésnek az egyik résztvevője.

2. FRISSÍTÉS: Ahhoz képest, hogy a szinglik és a nők diszkriminálása pusztán csak egy kis munkacsoport kerekasztalának egyik résztvevőjének javaslatocskája volt, ami persze köszönő viszonyban sincs az IKSZ álláspontjával, meglepetéssel tapasztaltuk, hogy a Facebookon meghirdetett eseményt cikkünk megjelenése után pár órával lefújták.

3. FRISSÍTÉS: Kiderült, hogy Benda „magánember” József hajmeresztő demográfiai javaslatai olyannyira „távol” állnak a kereszténydemokraták elveitől, hogy könyvének tavaly őszi bemutatóját a KDNP karolta fel, a párt alapítványa adta ki, Benda pedig rendszeres vendég KDNP-s rendezvényeken.

A diszkriminatív javaslatok – kevéssé meglepő módon, és talán a szervezők szándékaitól sem függetlenül – sokaknál kiverték a biztosítékot, így az esemény üzenőfalát pillanatok alatt széttrollkodták:

"Gratulálok, szingliadó. Fel kell nőni Európához, elismerem, szóval javaslom próbáljátok meg".

"Mi ez az ötletvihar, valami elkésett szocialista népnevelési szándék? Esetleg mi lenne, ha ezt mindenki magánügyének hagynánk meg, lévén az ország állampolgárai nem magasztos, országot féltő eszmék szerint tartott tenyészállatok, és feltételeznénk, hogy amennyiben megfelelő körülmények alakulnak a családalapításhoz, nagycsaláddá váláshoz, úgy saját, természetadta ösztöneik és vágyuk szerint majd tenni is fognak érte?"

"(...) Érdekelne, hogy leszbikusoknak is adnak-e tanácsot, támogatást ha párt keresnek?? Mert akkor érdekelne és szívesen részt vennék"

"Ennél ostobább és kontraproduktívabb javaslatot már régen láttam. Már csak azért is, mert az a nő, aki három, vagy több gyermeket vállal, tényleg nehezebben tud ellátni egy vezető pozíciót, de a nagycsaládos édesanyák jelentős része nem is ambicionál vezető pozíciót. Persze, aki össze tudja hangolni, és van is ilyen ambíciója, az lehessen akármilyen szinten vezető - de ezt feltételül szabni döbbenetes ökörség..."

"Ott leszek, hogy a szervezők hallják egy olyan 35 éves, egyedülálló (még csak nem is elvált, hajjaj, pedig jól tudom, hogy az is több, mint a semmi), gyermektelen nő véleményét is a témában, aki nem fontolgat köztisztviselői karriert, de az imént felsorolt "fogyatékosságai" miatt öngyilkosságot sem. Azaz, odamegy a szinglihorda egy tagja, a nemzetromboló szörny személyesen".

"Nem megyek el Magyarországról, mert mi lenne ezzel a sok szexistával nélkülem?"

"Tök jó ötlet a párkeresési támogatás! Például szombatra kellene egy jegy valamelyik trendi diszkóba, hogy bepárosodhassak! Hova mehetek a jegyekért?"

"A férfiaknak hány gyereket kell produkálniuk, hogy politizálhassanak?"

A vitába maga Benda József is beszállt: "Az egész(séges) család tud csak egészséges gyermeket felnevelni. Más történetet és nem ismerek. A helyes sorrend: bizalom --> szeretetkapcsolat (szerelem) --> házasság --> család --> boldog gyermek --> jó iskola --> sikeres élet". Mire egy kommentelő így pontosította a kereszténydemokraták által preferált életutat: "fehér heteró keresztény férfiak születnek ---> (szerelembe esnek) --> összeházasodnak --> család --> boldog fehér heteró keresztény fiúgyermekeket szülnek --> jó iskola --> sikeres élet ----> vasárnapi zárva tartás".

Adolfkák és Oszamácskák

A vita meghirdetésének közvetlen előzménye, hogy az IKSZ kiborult egy HVG-s publicisztika miatt, amelyben a szerző – legalábbis az IKSZ értelmezése szerint – Adolf Hitlerhez és Oszama Bin Ladenhez hasonlította a kormány kétszer tízmillió forintos támogatásával segített nagycsaládokat. Az IKSZ szerint az írás a magyar családokat terroristaképzőnek állítja be, melyet a kormány családpolitikája finanszíroz. „(...) Bármennyire sulykolná is a legújabb hazai népesedéspolitikai kampány, a többgyermekes családban felnövők sem feltétlenül lesznek sem segítőkészek, sem önzetlenek. Legalábbis a közösségi oldalakon nyomban megjelentek az olyan – nyilván csak kiragadott – példák, mint például Hitleré, akinek öt édestestvére (közülük négyen gyermekkorukban meghaltak) és két féltestvére is volt. Az al-Káida terrorszervezetet megalapító Oszama bin Ladennek több szülőtől több mint ötven testvére és féltestvére volt. Nem volt egyke John Wayne Gacy, az 1970-es évek amerikai tömeggyilkosa, illetve az 1999-es columbine-beli iskolai mészárlás két tizenéves elkövetője sem.” Az IKSZ emiatt bocsánatkérésre szólította fel a szerzőt – Balázs Zsuzsannát – és a HVG-t.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.