Egri 'kórházvédők': ki kell passzírozni az embereket a kórházból

Botrányos hangfelvétel került fel a YouTube-ra az egri "kórházvédők" néhány héttel ezelőtti nagygyűléséről. Arról beszélnek, hogy miként kell kipasszírozni a távozásuk után helyükbe lépő orvosokat, ápolónőket.

"Tudjuk, hogy vannak bent alkalmatlan emberek. Ezeket ki kell passzírozni. És megint lehetne jól dolgozni. Mindenki este erőteljesen szurkálja a vudubabáját - hangzik a YouTube-ra feltöltött felvételről, amely az egri kórházvédők nagygyűlésén készült. A fölszólalókat csak az foglalkoztatja, miként lehetne különösebb média felhajtás nélkül ezúttal azokat utcára tenni, akik annak idején, a HospInvest Zrt. miatt távozók helyére álltak a betegágyak mellett.  

A megszólalók nyíltan beszélnek arról is, hogy befolyásos Fidesz politikusok segítik őket céljaik elérésében, így a megyei közgyűlés elnöke Horváth László és Eger polgármestere, Habis László ügyükben "konkrét dolgot" kérnek Orbán Viktor miniszterelnöktől, akivel hamarosan személyesen is találkoznak. A hanganyagot a Heol.hu tegnap tette közzé.  

Amióta 2008 februárjában a Heves megyei önkormányzat pályázatán a HospInvest Zrt. elnyerte az egri kórház működtetési jogát, áll a bál a városban. Volt malacvisítós közgyűlés, gyertyás, fáklyás vonulás, utcai demonstrációsorozat. A rendőrök több tucat tüntetésen vigyázták a kórházügy okán a közrendet. Végül a HospInvest Zrt. mégis átvette a kórház működtetését, ám a cég 2009 júliusában csődvédelmet kért, a megyei önkormányzat pedig felbontotta velük az egri Markhot Ferenc megyei kórház működtetésére 2008 októberében megkötött szerződést. Az intézményt ezt követően saját gazdasági társaság működtette, a Fidesz választási győzelme után pedig Szócska Miklós államtitkár politikai kárpótlást is ígért a kórházvédőknek.

Az öt egri felvétel:

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.