561 milliót osztanak szét jutalomként a médiahatóságnál

Átlagosan csaknem egymillió forintos jutalmat kapnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársai – derült ki a hatóság szóvivői irodája által a Népszabadságnak küldött válaszokból.

Lapunk azután érdeklődött a jutalmazás részleteiről, hogy az Index a hétvégén azt írta: az év végén jelentős jutalmakat osztanak ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. Átlagosan 2 és félhavi jutalmat, összesen 561 millió forintot osztanak ki 2011-ben. Az internetes portál szerint az NMHH nem válaszolt arra, hogy hány dolgozó részesül jutalomból, és a hatóság honlapján sem lehet találni adatot a foglalkoztatottak számáról.

Lapunk kérdéseire a hatóság szóvivői irodája hétfő este válaszolt. A szóvivői iroda közlése szerint a csaknem 40 milliárd forintból gazdálkodó NMHH költségvetése év végén 826 millió forint jutalom kifizetését tenné lehetővé. Ezzel ellentétben az NMHH vezetése 32%-kal alacsonyabb szinten, 561 millió forintban maximálta a felosztható keretet. Ez átlagosan 2,5 havi illetménynek megfelelő összeg, amely jelentős csökkenés a korábbi évek 3-3,5 havi szintjéhez képest. A jutalom egy főre jutó átlagos összege az 561 milliós keret és az NMHH jelenlegi 579 fős állományi létszáma hányadosa.

A szóvivői iroda szerint „minden munkatárs jogosult jutalomra, de nem automatikusan. A teljesítményértékelések most zajlanak, a fenti szempontok szerint lefolytatott értékelések ismeretében adható meg a végső szám.” Arra a felvetésünkre, hogy milyen szempontok alapján osztják ki a jutalmakat, a hatóság úgy válaszolt, „a korábbi évek gyakorlatával ellentétben a kifizetés szabályait az NMHH új vezetése ugyanakkor a törvényi cél hatékonyabb megvalósítását szem előtt tartva jelentősen szigorította, mértékének megállapítását szigorúan a célfeladatokon alapuló teljesítményértékelés eredményéhez kötötte. A Hatóság minden munkatársa előre kidolgozott, a munkatársak számára hozzáférhető, objektív feltételrendszer alapján jogosult a kifizetésre, aminek mértékét kizárólag a felettes vezetők által elkészített, önértékelésen alapuló éves teljesítményértékelés eredménye határozza meg. A teljesítményértékelés eredménye az éves célfeladatok, a munkaköri kompetenciák és az átfogó munkateljesítmény részletesen kidolgozott, előzetesen ismertetett módszertan szerint zajló értékeléséből adódik.” – áll a hatóság válaszában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.