4K!: Már a munkanélküliek is várólistákon

Arról volt szó, hogy 1 millió új munkahely lesz, nem arról, hogy összesen ennyi marad - mondta Nagy András, a 4K! alelnöke.

A 4K! – Negyedik Köztársaság Párt tarthatatlannak tartja, hogy a munkanélküliek a munkaügyi hivatalba való bejelentkezésüket követően több hetes várakozásra kényszerülnek, mielőtt érdemben foglalkoznának velük, vagy mielőtt egyáltalán megtudhatnák, mennyi jövedelemre számíthatnak a közeljövőben - olvasható a párt mai sajtóközleményében.
 
„Arról volt szó, hogy 1 millió új munkahely lesz, nem arról, hogy összesen ennyi marad” – mondta Nagy András, a 4K! alelnöke, s hozzátette: „botrányos, hogy a valóságban a nehéz helyzetbe került embereknek akár 20-30 napig is várakozniuk kell azért, hogy egyáltalán megállapítsák a nekik járó álláskeresési járadék mértékét. Az állásukat elvesztő, ám továbbra is dolgozni kívánó hétköznapi emberek tömegei töltenek heteket teljes bizonytalanságban a munkaügyi központok általános túlterheltsége miatt”.
 
Nagy András elmondta, hogy a szociáldemokrata párt az ügyintézés egyszerűsítésében és az alkalmazotti létszám bővítésében látja a helyzet azonnali orvoslásának lehetőségét. „A mai magyar hétköznapok gyakorlata sajnos azt mutatja, hogy naplopó államtitkárok és saját zsebre dolgozó állami hivatalvezetők alkalmazása helyett inkább a munkanélküli-ellátásban kellene a dolgozói létszámot bővítenie a kormányzatnak” – tette hozzá.
 
A baloldali, patrióta szerveződés a munkanélküli-ellátás gyökeres átalakítását tűzte ki célul. A 4K! két napban maximalizálná a szakemberek kapcsolatfelvételi határidejét az állástalanokkal és illetékmentessé tenné az álláskeresési járadékot.
 
Nagy András kulcsfontosságú célnak nevezte továbbá az álláskeresési járadék folyósítási időtartamának kilenc hónapra történő visszaemelését. A többletköltségeket a 4K! marihuána-legalizációs modelljének bevezetéséből származó adóbevételek bőségesen fedeznék a párt elképzelései szerint.
 
A Negyedik Köztársaság Párt szeretné elérni, hogy a jövőben a jelenlegi, megalázó közmunkarendszer helyett valódi munkalehetőségek közül választhassanak az emberek. Kizárólag a gyökeres fordulat, egy valóban új irány jelenthet kiutat az oligarchapártok valóságtól elszakadt rendszerének fogságából a bérből élő, hétköznapi emberek számára - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.