Bajai videó: rendőrségi feljelentés Kőrösék ellen

A Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság megszüntette a bajai videóügyben a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával indult eljárást és feljelentést tett a felvétel készítői ellen hamis vád miatt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság illetékesei az ügy kipattanásakor tartott sajtótájékoztatón azt mondták: megrendezett hamisítvány volt az október 13-i bajai időközi választást követően a Hvg.hu-n keresztül nyilvánosságra került képfelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át helybélieknek, valamint tűzifát ígért nekik, ha családtagjaikkal együtt elmennek szavazni Baján a Fidesz jelöltjére. A felvételen az szerepelt, hogy a pénzt Zsigó Róbert, a város fideszes polgármestere, valamint a kormánypártok helyi képviselőjelöltje, Kovács Csaba küldte a részükre. A megrendezett videó szereplői solti romák, főszereplője pedig Kőrös Gusztáv, a Demokratikus Koalíció azóta kizárt tagja volt. Kőrös állításai szerint a videofelvételt az MSZP, azon belül Király György, a párt sporttagozatának elnöke rendelte meg tőlük. Ezt Király mindvégig cáfolta.

Választás Baján
Választás Baján

Sokáig csend borult a nyomozásra, a rendőrség nem serénykedett újabb sajtótájékoztatót összehívni az ügyben. Annyi biztos, a szereplőket kihallgatták, sőt, Kőröst, valamint Királyt poligráfos vizsgálatnak vetették alá. Igaz, Király kérte, hogy hozzák nyilvánosságra a vizsgálat eredményét, a rendőrség erre nem volt hajlandó. Úgy tudjuk, a poligráfos vizsgálaton Kőrös megbukott, míg Király eredménye egybecsengett korábbi vallomásaival, miszerint sem neki, sem pedig a szocialista pártnak nincs köze a felvétel elkészítéséhez. A felvételt október 16-án megmutatták neki, gyanúsnak találta, megmutatta jogvégzett párttársának, majd a párt választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával feljelentést tett.

Az eljárás aztán egyre inkább az irányba mutatott, hogy a videó szereplői nem mondtak igazat. Lapunk úgy tudja, a rendőrségi vizsgálat azt derítette ki, hogy senki nem fizetett a felvételért. A rendőrség le is zárta az ügyet, közlésük szerint azért, „mert a felvétel az október 13-i választást követően készült, ezért annak eredményére hatással nem lehetett”. Hozzátették: „A felvétel elkészítése és annak a hatósághoz közvetve történő eljuttatása azonban a nyomozó hatóság álláspontja szerint kimeríti a hamis vád gyanúját, ezért az iratokat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az eljárásra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészségnek küldte meg”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.