„Nem ültünk rá a választásra”

A botrányos bajai választást még ellentmondásosabbá tetteMonok egykori független polgármestere, Szepessy Zsolt vasárnapi nemzeti bográcsozós performance-a. Az Összefogás Párt elnöke azt állítja, hogy a választási gulyással, egyfajta fricskaként, a voksolások tisztaságának fontosságára hívták fel a figyelmet.

A választáson nem indultak, egyik jelöltet sem támogatták. Voltaképp mit kerestek Baján?

Egy országos párt elnökeként hirdettem meg a bográcsozást. Ami ugyanis Baján történt, az már nem csak az ott élők, hanem az egész ország ügye. Az elmúlt huszonhárom évben szinte végig biztosra vehettük, hogy a választások során történtek kisebb-nagyobb szabálytalanságok, törvénytelenségek, Baja óta viszont már papírunk is van a csalásról. Emiatt azt éreztük, ez az a pont, amikor ki kell állni a választások tisztaságáért. Azért ígértünk minden jó szándékú embernek egy adag gulyást, hogy senkinek ne kelljen a tisztességét eladnia egy tál meleg ételért.

Többek szerint csak megpróbálták kihasználni a Bajára irányuló figyelmet, hogy népszerűsítsék az Összefogás Pártot. Kampányoltak?

Szó sincs erről, nem ültünk rá a bajai választásra. Pártunk, köszöni szépen, különösebb hírverés nélkül is jól van, szépen fejlődik, egyre több a képviselőjelöltünk, biztosan lesz országos listánk. A vasárnapi tüntetés megszervezésének kizárólag az volt az oka: ott és akkor volt az ideje, helye annak, hogy felemeljük a hangunkat a csalások ellen. A választási törvény módosítása nyomán például jövőre már lényegében az dönt majd a versenyben, hogy ki tud több gulyáságyút, sörcsapot felállítani. Ami Baján történt, s ami jövőre várható az vicc, a demokrácia megcsúfolása.

A helyi választási bizottság határozata szerint kampánycsendsértést követtek el. Vagyis sajátos módon a demokrácia megcsúfolása ellen jogsértő módon tüntettek.

Mit ne mondjak, azért az elég vicces, hogy épp az a helyi választási bizottság ítélt el minket, amelyik rendben lévőnek találta azt a bajai választást, amelynek eredményét végül csalás miatt megsemmisítette a törvényszék. A választást nem befolyásoltuk, egyetlen jelölt mellett sem kampányoltunk, semmi egyebet nem tettünk, mint hogy felhívtuk a figyelmet a csalásmentes választások fontosságára.

Mégis vannak, akik szerint, ha valakinek, akkor a jobboldali jelöltnek kedvezhetett a megmozdulásuk.

Ez baromság. Az Összefogás nem baloldali, nem jobboldali, nem liberális, hanem emberközpontú problémamegoldó párt.

Szepessy Zsolt
Szepessy Zsolt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.