Habony felvetné Pintér felelősségét

A Fideszben úgy látják, a cselekvés megfelelő volt, a kommunikáció viszont szerencsétlen.

A kormánykommunikáció, de a fideszes nyilatkozatok is arról szólnak, hogy a múlt heti katasztrófahelyzetben tanúsított fellépésért köszönet illeti a katasztrófavédelmi igazgatóságot, a rendőr-főkapitányságot, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t. és a mentőszolgálatot, valamint a honvédséget, a települési polgármestereket, a járási hivatalok vezetőit is. Sikertörténet – így minősítette Pintér Sándor belügyminiszter, de Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője is a katasztrófaelhárítást.

Habony Árpád

Munkatársunknak egy kormányközeli forrás viszont azt mondta, úgy hallotta, hogy Habony Árpád, a miniszterelnök stratégiai főtanácsadója – az utakon a hóviharban veszteglők miatt – állítólag megfontolásra érdemesnek nevezte a Pintér Sándor belügyminiszter felelősségének a felvetését is. (A „menesztés” szó elhangzását senki nem erősítette meg lapunknak.)

A miniszterelnöknek nem áll szándékában a felelőskeresés – mondták lapunknak. A kormányoldalon úgy látják, a hóátfúvásos ítéletidőben „helyben a cselekvés megfelelő volt”, az országos kommunikáció viszont szerencsétlen. Pintér Sándor és Bakondi György is „katonás” stílusban kommunikál, kellett volna egy politikus, és hiányzott a kormányszóvivő a nyilvánosságból. Mivel Giró-Szász András is a hó fogságában vesztegelt, nem volt erre a feladatra alkalmas személy. Az mindenre rányomta a bélyegét, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben volt a hóvihar kitörésekor – tették hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.