Szakszervezeti javaslatok a kormánynak

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) – a pedagógusok sztrájkbizottsága nevében – elkészítette a köznevelési intézmények átadás-átvételéről szóló módosító javaslatait, és megküldte csütörtökön Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke a miniszternek címzett, az érdekvédelmi szervezet honlapján megjelent levelében úgy fogalmazott: a szakszervezet javaslataival hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a köznevelés intézményrendszerének állami fenntartásba vétele zökkenőmentesen megvalósuljon.

A szervezet hat módosító javaslatot tett közzé a honlapján. Az egyik módosító indítvány értelmében a köznevelési intézmények átadás-átvételének időpontját és számos ezzel összefüggő, jövő januári határidőt egy évvel elhalasztanának, 2014. január elsejére tolnának ki. Rögzítenék azt is, hogy a 2013–2014-es tanévben az intézményfenntartó központ a kötelező felvételt biztosító iskolába történő utazásról a tanuló lakóhelye szerinti illetékes települési önkormányzattal közösen gondoskodna. A működtető a központtal kötött megállapodás alapján az intézmény részére a jogszabályban meghatározottnál több időkeretet, létszámot, illetőleg többletjuttatást finanszírozhatna, eszközöket, felszereléseket biztosíthatna, vállalhatná meghatározott feladatok finanszírozását. Kitérnek arra is, hogy az intézményben a közalkalmazotti jogviszony létesítése és megszüntetése az állami intézményfenntartó központ vezetőjének a jogkörébe tartozna.

A kormány és a szakszervezetek között szombaton folytatódnak a tárgyalások. (Hírösszefoglalónk)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.