Kiugró az Új Színházból: Pokorny Lia felmond

Egy színész hagyja el évad közben az Új Színházat, a tíz éve tag Pokorny Lia. Gáspár Sándor is bejelentette, hogy amint lehet, távozik.

A művészek nagy részét ugyanis köti a határozott időre szóló szerződése. – Mindannyian más szerződéssel dolgozunk, az enyémet határozatlan időre kötöttük, így harmincnapos felmondással bármikor megszakítható – mondja Pokorny Lia. – Sokáig gondolkodtam, mindent számba vettem, és társulati felelősség ide vagy oda, ezt kellett tennem. Most, hogy vége, megkönnyebbültem, és ez furcsa szabadságérzetet ad.

Sokan kérdezték Pokorny Liától: kedves ember Dörner György, miért nem ad neki egy esélyt? – Nyilván így van, nem ismerem, de olvastam a nyilatkozatait és a pályázatát, szakmailag értékelhetetlen– állítja a színésznő. –Ráadásul a szélsőjobbos nézetei miatt vállalhatatlan lett volna, hogy maradjak. Nem tudok épkézláb magyarázatot arra, miért ez a pályamű nyert, azt sem értem, hogy kerülhet politikai állásfoglalás egy pályázatba.

A színésznő őszintén hitt abban, hogy Tarlós István főpolgármester visszavonja Dörner kinevezését, hiszen jobb- és baloldaliak egyöntetűen tiltakoztak ellene. Azt is megerősítette Pokorny, hogy Eperjes Károly még a főpolgármester bejelentése előtt tényként említette Dörner kinevezését. Nem tudja, hányan távoznak a társulatból az évad végén. Sokan egzisztenciális okokból maradnak majd, mert nincs más színháztól ajánlatuk.

Pokorny Liának nem tetszik - a színésznő Almási Sándor és Fodor Annamária között az Ahogy tetszik című előadásban az Új Színház színpadán
2010. április 29. Ahogy tetszik című előadás fotóspróbája, Új Színház. Fotó: Teknős Miklós Próbakő bohóc: Almási Sándor, Rosalinda: Pokorny Lia, Célia: Fodor Annamária,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.