Saját tévéje lesz Budapestnek

Önként vállalt feladatként fővárosi közösségi televízió létrehozását javasolja Tarlós István főpolgármester. Előterjesztését a pénteki közgyűlésen tárgyalják a városatyák. Egyúttal módosítják az önkormányzat szervezeti működési szabályzatát, amelyben eddig nem szerepelt az önkéntes feladatok között a televíziózás.

A javaslat kicsit meglepheti azokat, akik még emlékeznek a fővárosi költségvetés vitájára. A városvezetők ugyanis a Budapestet fenyegető csőd okán minden önként vállalt feladattól igyekeztek megszabadulni, de legalábbis erősen megkurtították az ezeket végző szervezetek támogatását. Egymilliárdot vontak el az oktatástól, kettőt a főváros kulturális életétől, megszüntették a díjhátralékosokért alapítványt, megcsonkították a kisebbségi önkormányzatok támogatását és szerződést bontottak valamennyi hajléktalanellátó szervezettel. (Kettővel azóta újra szerződtek.) A Budapest TV-re viszont már akkor elkülönítettek százmillió forintot.

A fővárosi lakosság folyamatos tájékoztatását kiemelt feladatának tartó városvezetés most látja elérkezettnek azt a pillanatot egy új budapesti közösségi televízió elindítására. Az újonnan vállalt feladatot a Fővárosi Tanács által 1989-ben életre hívott, s most újraélesztett Városi Televíziózással Budapest Fejlődéséért Alapítvány látná el. A fővárosi önkormányzat a megalapítást követően közszolgáltatási szerződést köt a közhasznú szervezetté alakított alapítvánnyal. Az eredeti alapító közüzemi cégek – Főgáz, Főtáv, BKV, Fővárosi Csatornázási Művek, Fővárosi Vízművek és a többiek – hozzájárultak az alapító okirat módosításához.

A Budapest TV új stábjáról, tervezett műsorairól a főváros egyelőre nem kívánt tájékoztatást adni. Az új alapító okirat szerint a Főpolgármesteri Hivatal munkája mellett többek között Budapest építészeti és kulturális örökségének bemutatása, a gyermekek oktatásában és nevelésében való szerepvállalás és egy műsorújságként is funkcionáló hetilap kiadása lesz a tévé fő feladata.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.