Röviden

35 milliós szerződés a Századvéggel

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. készíthet hat, egyenként legalább 30 oldalas gazdaságpolitikai elemzést 24,3 millió forintért a Fidesz –Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportjának. A tanulmányoknak a gazdaságpolitikával és a makrogazdasági konjunktúrával kell foglalkozniuk, és kutatással kell megalapozni azokat. A megrendelő a jövőben várható gazdasági tendenciákról kap átfogó képet.

Az Origo internetes portál híradása szerint a Fideszfrakció egy másik szerződést is kötött a Századvég Politikai Iskola Alapítvánnyal, összesen 12,3 millió forintért. A feladat: kéthavonta közvélemény-kutatást kell készíteni a frakció munkájának segítése érdekében. A Századvég Alapítvány elnöke Stumpf István, az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere volt tavalyig, amikor is alkotmánybírónak választották. (Hírösszefoglalónk)

Eltemették Arnóth Sándort

Gyászolók tízezres tömege vett végső búcsút a nemrég elhunyt Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselőtől, püspökladányi polgármestertől a városi köztemetőben. Lerótta kegyeletét Orbán Viktor kormányfő, Kövér László házelnök, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Lázár János Fideszfrakcióvezető, Kósa Lajos debreceni polgármester és Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke is. Arnóth Sándor autóbalesetben halt meg március 16-án, egy gépkocsi a forgalommal szemben hajtott fel az autópályára, ahol frontálisan ütközött a képviselőt szállító, szabályosan közlekedő autóval. (MTI.hu)

Nyomozás a sugárzó anyagok ügyében

Nyomozást rendelt el a szombaton Budapesten talált sugárzó anyagok ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda – közölte a szervezet helyettes szóvivője. Csécsi Soma elmondta, a nyomozást sugárzó anyaggal való visszaélés bűncselekménye miatt indították, ismeretlen tettes ellen. Szombaton egy I. kerületi, Mészáros utcai lakás lomtalanítása közben több olyan tárgyat találtak, amelyek műszerrel is mérhetően radioaktív sugárzást bocsátottak ki. Öt embert kórházba szállítottak, ám utóbb kiderült, hogy nem esett bajuk. Az ÁNTSZ mérései csekély mértékű sugárzást igazoltak, amely egészségkárosodást nem okozott és korábban sem okozhatott. (MTI.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.