Szanyi: Nettó baromság

Szakmai meggyőződése miatt nem szavazta meg a lex Molt –jelentette ki kérdésünkre Szanyi Tibor.

Szinte egyetlenként ellenezte – emlékeztetett –, miközben az előző ciklusban ugyanaz a többség, amely igent mondott a változásokra, az Európai Bizottság nyomására csendben jórészt visszacsinálta azokat.

A szocialista politikus úgy véli, a befektetői piac banánköztársasággá nyilvánította volna az országot, ha a tőke szabad áramlását hatalmi szóval korlátozzák. Mindaz viszont, ami a felvételeken hallható, „nettó baromság” – hangsúlyozza Szanyi. Állítja: az OMV és a Mol közötti háborúskodásról egyetlen alkalommal tett említést, amikor közgazdászhallgatóknak a dolog természetrajzáról tartott előadást. Az OMV-vel pedig legfeljebb annyi kapcsolata volt, hogy egy alkalommal az osztrák nagykövet rezidenciáján az olajcég vezérigazgatójával közösen vett részt egy vacsorán.

Egyébként már korábban is igyekezték hírbe hozni az osztrákokkal – közölte a politikus. Csányi Sándor ugyanis egyszer azt kérdezte tőle, miért bútorozott össze egy ügyvédi irodával az OMV-ügyben. De ez nem volt igaz, miként az is hazugság, hogy bárhol fellépett volna az osztrák vállalat érdekében – jelentette ki.

Szanyi úgy gondolja, talán el akarták riasztani attól, hogy sokat beszéljen a lex Mol ellen. Szerinte erre utal, hogy életének azon időszakában „túl nagy gyakorisággal fordultak elő szokatlan események” a környezetében. Például máshol találta a hamutartót, mint ahová tette, ráadásul úgy tűnt, még meg is figyelik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.