Röviden

Illés módosítást akar gátügyben

Törvénymódosítást kezdeményez Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár annak érdekében, hogy egyértelmű legyen, mely intézmény gyakorolja az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági hatáskört a hulladéklerakókkal kapcsolatban. Szerinte Magyarországon egyetlen törvény sem rendelkezik arról, melyik hatóság feladata a veszélyeshulladék-tárolók építményeinek vizsgálata és engedélykiadása. A Népszabadság írta, hogy a Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint nem az önkormányzati jegyző, hanem a környezetvédelmi hatóságok feladata a kolontári vörösiszap-tározó gátjának ellenőrzése. (Munkatársunktól)

Semjén bővítené a szavazói kört

Semjén Zsolt személyes álláspontja szerint az lenne a jó, ha a határon túli magyarok a magyarországi választáson induló pártok listáira szavazhatnának. A miniszterelnök-helyettes a Hírszerzőn megjelent interjúban kifejtette: „egyéni választókerületben csak az szavazhat, akinek ott van lakcímkártyája”, de nem látja okát, hogy a határon túli magyarokat kizárják a listás szavazásból. (MTI)

Bizottság vizsgálná az államadósságot

Az előző nyolc év alatt bekövetkezett államadósság-növekedés okait vizsgáló albizottság létrehozását kezdeményezi Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Szerinte a testületnek meg kellene vizsgálnia az ezen döntések mentén felvetődő esetleges felelősség kérdését is. Az MSZP támogatja a bizottság létrehozását. (MTI)

Lobbitörvény hatályon kívül

Nem váltotta be a korrupció elleni fellépés során a hozzá fűzött reményeket a lobbitörvény, ezért döntött úgy a kormány, hogy januártól hatályon kívül helyezi – mondta Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára. A lobbitörvényt a társadalmi részvételről szóló törvény helyezi hatályon kívül. (MTI)

Az MSZP fellépése a devizahitelesekért

Az MSZP az idénre ígért Nemzeti Eszközkezelő Társaság minél gyorsabb felállítását, kiszámítható gazdaságpolitikát vár a kormánytól a devizahitelesek megsegítése érdekében. A párt szerint ha a kormány nem változtat „arrogáns és felelőtlen” magatartásán, akkor az ország adósságbesorolása jövőre már a spekulatív sávba eshet vissza, ami a forint árfolyama, a magyar állampapírok szempontjából is tragikus lenne. (MTI)

Az LMP megkezdi a szervezeti építkezést

Schiffer András szerint a szervezeti építkezés ideje jött el az LMP életében. A frakcióvezető természetesnek nevezte, hogy viták kísérik ezt a folyamatot, de továbbra is eredeti elveik szerint akarnak működni. Önmagában is óriási teljesítményként értékeli, hogy húsz év után először került be új párt a parlamentbe. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.