Röviden

Devecser: nem lesz demonstráció

Okafogyottá vált a devecseriek figyelemfelhívó demonstrációja, ezért nem tartják meg a korábban tervezett félpályás útlezárást – tudtuk meg Csenki Gézától, a tiltakozó akció szervezőjétől, aki azzal indokolta a döntést, hogy a károsultak az általuk felvetett problémákra megnyugtató válaszokat kaptak Pintér Sándor belügyminisztertől. (Cs. P.)

Kósa a bírságot korrigálja

Százezer forint helyett csak ötvenezer forint lehet a helyszíni bírság felső határa a jövőben – Kósa Lajos fideszes politikus ugyanis így korrigálja saját korábbi, nagy szakmai tiltakozást kiváltó javaslatát. (MTI)

A KEH felelősségre vont

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) hétfői közlése szerint az alkotmány-előkészítő bizottsághoz elküldött munkaanyag nyilvánosságra kerülése ügyében megtörtént a személyi felelősségre vonás. A hivatal felelősségre vont munkatársa hétfőn szerződésének megszüntetését kérte, melyet a munkáltató elfogadott – közölte az elnöki hivatal. Az elnöki hivatal kiemeli: „az említett munkatárs bizonyos híresztelésekkel ellentétben nem Kontrát Nóra (Kontrát Károly belügyi államtitkár lánya – a szerk.), aki az állampolgári, kegyelmi és a panaszos ügyek felelőseként dolgozik hivatalunkban”. (MTI)

Pokorni Zoltán emlékeztetője

Szövegszerű emlékeztetőt fogadtak el a felsőoktatási törvényről tartott hétfői egyeztetésen az oktatási kormányzat képviselői és Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke. A felek írásban rögzítették, hogy a felsőoktatás új rendszerének biztosítani kell a minőség javulását, illetve a tanárképzésben vissza kell térni az osztatlan képzéshez. (MTI)

Legfőbb ügyész Mikuláskor?

Az előzetes tervek szerint szerdán egyeztetnek Schmitt Pállal a parlamenti frakciók a legfőbb ügyész személyéről. Lázár János azt javasolja majd, hogy Schmitt legkésőbb november végén nevezze meg jelöltjét. A Fidesz frakcióvezetője reméli, már december 6-án dönthetnek a legfőbb ügyészről. Lázár tegnap lapunknak azt mondta: Orbán Viktor mostnem tett személyi ajánlást, az államfő jelöl. Információink szerint a Fidesz-frakció előzetesen nem is szeretne megnevezni senkit, holott a párt vezető politikusai és kormánytagok is megerősítették: egyetlen névről tudnak, Polt Péteréről. (Cs. I.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.