4-es metró: Tarlós költségvetési felügyelőt kér

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester pénteken megállapodott abban, hogy a kormány még november folyamán 7,5 + 5 milliárd forint támogatást nyújt a BKV Zrt. számára – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója pénteken, de tájékoztatása arra már nem terjedt ki, hogy az összesen 12,5 milliárd forintos támogatási összeget miért két részletben fizetik ki.

Hozzátette: a kormányfő és a főpolgármester megbeszélésén szóba került, hogy esetleg több cég alakul a közlekedési mamutvállalkozásból. Szűcs Somlyó Mária közölte azt is, hogy „a metróépítés körüli egyéb bizonytalanságok sora miatt Tarlós István főpolgármester a 4-es metró beruházására költségvetési felügyelő kijelölését kéri a miniszterelnöktől”, és ha ez megtörténik, akkor csődbiztos kijelölésére a fővárosban nincs szükség és a főpolgármester azt nem fogja kérni.

A kommunikációs igazgató jelezte azt is, hogy a 4-es metró építésével kapcsolatban „a lapokban téves vagy hamis információk jelentek meg”.

„Az igazság az, hogy a BKV még az MSZP–SZDSZ vezetésű önkormányzat idején, 3 hónappal ezelőtt, hozott érvényes határozat alapján volt köteles felmondani az Alstom-szerződést. Ezt a határozatot az előző városvezetés – törvénysértő módon – nem hajtotta végre.” Hozzátette: az új vezetés „egyeztetni fog az Alstommal az évekkel korábban, egyébként a városra nézve előnytelen feltételekkel megkötött szerződésről”.

Idetartozik, hogy Budapest képviselői, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes és Atkári János pénzügyi tanácsadó pénteken zárt körben tárgyalt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság delegációjával. A napirenden a főváros adóssága, a költségvetés és a BKV helyzete szerepelt.

Az IMF és az Európai Bizottság delegációja a Városházán
Az IMF és az Európai Bizottság delegációja a Városházán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.