Röviden

Hiller elküldte, Réthelyi visszavette

Hétfőtől újra Takács Imre az Iparművészeti Múzeum főigazgatója. A szakembert a Nemzeti Erőforrás Minisztérium minisztere a Fővárosi Munkaügyi Bíróság jogerős ítélete alapján pénteken erősítette meg megbízásában. Hiller István miniszter 2007. augusztus 31-ével vonta vissza Takács Imre megbízatását. A munkaügyi perben a bíróság már 2008-ban érvénytelenítette a felmentést, de Takácsot Hiller napokon belül újra menesztette, és az Iparművészetit továbbra is a pályázatgyőztes Renner Zsuzsanna vezette. (Munkatársunktól)

Mol: Nem volt olajszennyezés

A Mol cáfolja, hogy olajjal szennyezett iszap folyt volna ki a Heves megyei Demjén külterületén lévő tározóból. A cég közleménye szerint a folyadék nem szennyezés, hanem csapadékvíz volt. A leengedett vizet több alkalommal ellenőrizték, szenynyeződés nem volt benne. (Munkatársunktól)

Tartalékosok őrzik a laktanyákat

Az új tartalékosrendszer első elemeként a laktanyák biztosítási és őrzési-védelmi feladatait a tartalékos önkéntes katonák fogják ellátni 2011. január elsejétől –közölte a honvédelmi miniszter. Hende Csaba elmondta: az őrzés-védelmet olyan önkéntes tartalékosok fogják átvenni, akik teljes lövészkiképzéssel rendelkeznek, és a szolgálatot gépkarabéllyal felszerelve látják majd el. (MTI)

Raoul Wallenbergemléktábla

Raoul Wallenberg-emléktáblát avattak a budapesti brit nagykövetségnél. Greg Dorey brit nagykövet az egybegyűltek – köztük közéleti személyiségek és zsidó vallási vezetők – előtt kijelentette, hogy világszerte ismerik és elismerik Wallenberg személyes bátorságát és hősies tetteit, amelyek tízezrek életét mentették meg. (MTI)

Az ombudsman az elítéltek jogaiért

Szabó Máté országgyűlési biztos azt javasolta a közigazgatási és igazságügyi miniszternek, hogy fontolja meg a jogorvoslat lehetőségének megteremtését az elítéltek számára. Szabó Máté megállapította, hogy a Szegedi Fegyház és Börtönben megsértették egy panaszos személyes szabadsághoz való jogát, miután tévesen határozták meg, hogy mikor lehet feltételesen szabadlábra helyezni. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.