Önként tett vallomást Tóth Károly

- Én jelentkeztem a Központi Nyomozó Főügyészségen, hogy elkészítem az első gyanúsítotti kihallgatásomon feltett kérdésekre az írásos válaszomat, és kész vagyok szóban is felelni a további kérdéseikre - így kommentálta lapunknak Tóth Károly volt szocialista országgyűlési képviselő az előző parlamenti ciklusban a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke a Magyar Nemzet keddi hírét, miszerint ismét gyanúsítottként hallgatták ki őt az úgynevezett UD-ügyben.

Tóthot hivatalos személyként és felbujtóként elkövetett különleges, személyes adattal visszaéléssel gyanúsítja az ügyészség, amit a nyomozóhatóság szerint azzal követett el, hogy a nemzetbiztonsági bizottság alelnökeként eljárva rábírta Szilvásy György titokminisztert az UD Zrt. ügyvezetője és Demeter Ervin, illetve Kövér László között lezajlott, s a titkosszolgálat által rögzített beszélgetések felvételeit bocsássa a képviselők rendelkezésére annak érdekében, hogy az ügyben „a Fidesz vezető politikusainak érintettsége bizonyítható legyen”.

Tóth lapunknak azt mondta: fenntartja korábbi véleményét, miszerint nem követett el semmiféle bűncselekményt, ezért kérte a vele szemben indult eljárás megszüntetését. Az UD-ügyben Tóth mellett még két volt MDF-es parlamenti képviselő, Dávid Ibolya és Herényi Károly gyanúsított.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.