Röviden

Helyesbítés

Tegnapi lapszámunk 4. oldalán a Hoffman Rózsa leendő oktatási államtitkárnak tulajdonított idézet pontosan így hangzik: „Az évismétlés szülői beleegyezéshez kötése kétségbe vonja a pedagógus szakmai hitelét, nehezíti az iskolai munkát, következmények nélkül hagyja a kötelességmulasztást”.

Megfelelő a rend a váci börtönben

Megfelelően érvényesül a fogva tartás törvényes végrehajtásához szükséges rend a Váci Fegyház és Börtönben, kiemelten kezelik az elítéltek foglalkoztatását – állapította meg vizsgálatában az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Szabó Máté szerint az országos átlaghoz hasonlóan 140 százalékos telítettségű, 150 éve létesített intézetben a vezetők „átgondolt, következetes munkával” biztosítják a fogvatartottak megfelelő elhelyezését, élelmezését, ruházati és egészségügyi ellátását, munkáltatását, valamint a büntetés céljával nem ellentétes jogaik gyakorlását – olvasható az Országgyűlési Biztos Hivatalának közleményében. (MTI)

211 évet adtak a Koszi-klánra

Összességében több mint 211 évnyi – részben felfüggesztett – fegyház-, illetve börtönbüntetést szabott ki a Koszi-klán tagjait érintő úgynevezett diósdi maffiaper 41 vádlottjára a Pest Megyei Bíróság. A bíró megfogalmazása szerint a 2006-os olajlopásokkal kezdődő, négy nagy blokkból álló bűncselekmény-sorozat csupán a jéghegy csúcsa, ám a Pest Megyei Bíróság csak az összesen 21 tényállással meggyanúsítottakkal kapcsolatban hozhatott ítéletet. A 41 vádlott közül egy ismeretlen helyen tartózkodik, ellene elfogatóparancs van érvényben, míg egy másikat betegsége miatt új eljárás alá vonnak. A Kosziklán-csoport számlájára írható bűncselekmények ismertetésekor a bíró részletesen beszélt a 2000-es évek elején a Mol százhalombattai finomítóját 100 milliós nagyságrendben megkárosító olajlopásokról. Szólt arról is, hogy a bűnszervezet több tagja hogyan jutott el a védelmi pénzek szedésétől a nagytételű olajlopásig.

Ismertette a diósdi kettős gyilkosság előzményeit és körülményeit, a több pénzszállító autó és bankfiók ellen elkövetett támadás kapcsán keletkezett csoporton belüli vitákat, fenyítéseket és „lehúzásokat”. (MTI)

Előzetesben a pécsi gyanúsítottak?

Kezdeményezte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügy gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – közölte az NNI. Hajdu István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke azt mondta: a bíróság szerda kora délután dönt az előzetes letartóztatásokról.

Az NNI az érintetteket a múlt hét végén fogta el és vette őrizetbe bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanúja miatt. A gyanúsítottak között négy egyetemi dolgozó van, közöttük az intézmény gazdasági főigazgatója és informatikai igazgatója. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.