Parlament

A jövő őszi népszámlálás során a vallásra, az egészségi állapotra, a nyelvismeretre, a közlekedésre és az utazásra, illetve az üdülőtulajdonra is rákérdeznek majd az eredeti törvényben rögzítetteken túl – így döntött az Országgyűlés kedden a 2011. évi népszámlálásról szóló törvény módosításáról szóló előterjesztés elfogadásával.

Átvette tegnap a Parlamentben európai parlamenti képviselői megbízólevelét a fideszes Pelczné Gáll Ildikó és a jobbikos Kovács Béla. A két képviselő a parlament fideszes elnökét, Schmitt Pált, illetve a Jobbik alelnökét, Balczó Zoltánt váltja Brüsszelben.

Elfogadták a Lex Turult. A módosítás alapján a fővárosban a kerület tulajdonában álló közterület vagy épület esetében a kerületi képviselőtestület dönthet a műalkotás elhelyezéséről.

Indoklás nélkül lesz megszüntethető a kormánytisztviselők jogviszonya. A Fidesz a szavazás előtt visszavonta azt az általa (Horváth Zsolt), a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványt, amely munkáltatói indokláshoz kötötte volna kormánytisztviselők elbocsátását.

Módosította az Országgyűlés a közterületi parkolás jogi szabályait. A törvénymódosítások, amelyre az Alkotmánybíróság döntése miatt volt szükség, a 95-ös benzin átlagárához kötik a parkolási díjat és rögzítik, hogy a várakozási díj és a pótdíj után késedelmi kamat nem követelhető.

A Kubatov-ügyben interpellálta az LMP tegnapKovács Tamás legfőbb ügyészt, holott az OVB-ben épp az LMP delegáltja szavazott úgy a fideszesekkel, hogy a testület ne tegyen feljelentést a Fidesz pártigazgatója ellen. A legfőbb ügyész szerint nem történt bűncselekmény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.