VOKS 2010

Oroszvári Péter feljelentést tesz

Választás rendje elleni bűncselekmény miatt tesz feljelentést Oroszvári Péter szocialista képviselőjelölt. A politikus tegnap bemutatott egy hangfelvételt, amelyből szerinte kiderül, hogy Hauser Philip, a szombathelyi roma kisebbségi önkormányzat vezetője romákkal ajánlószelvényeket gyűjt, amelyekért cserébe étkezési jegyet ad. A fideszes Szijjártó Péter cáfolta a vádat. A legnagyobb ellenzéki párt közben azt állítja, hogy Pécsett a választópolgárokat megtévesztve gyűjtenek illetéktelenek a Fidesz nevében ajánlószelvényeket. (MTI)

Felmenőknek is egy százalék?

Egyenes ági felmenőiknek is felajánlhassák a befizetett adójuk egy százalékát az adózók – ilyen értelmű törvénymódosítást kezdeményez Tóth József szocialista országgyűlési képviselő. A javaslat szerint a befizetett adó 1+1 százalékának felajánlásakor a polgárok – a civil szervezetek és egyházak mellett harmadik lehetőségként – a szülőket vagy nagyszülőket is támogathatnák. (MTI)

Árnyékkormányt alakít a Jobbik

Árnyékkormány felállításába kezdett a Jobbik; elsőként a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) élére általuk szánt Pősze Lajost, a párt szakpolitikai igazgatóját mutatták be a nyilvánosságnak, tegnap. Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a minisztériumi struktúra kialakításánál a hatékonyság, a jól irányíthatóság és a szakmaiság volt a legfőbb szempontjuk. (MTI) Választási etikai kódex Egerben Választási etikai kódexet írt alá Egerben kilenc olyan szervezet jelöltje, amely indulni kíván Heves megye 1-es számú választókörzetében. A dokumentumot kilenc, képviselőjelöltségre aspiráló látta el kézjegyével. (MTI)

A Nemzeti Fórum önkéntesei segítik a Fideszt

A Nemzeti Fórum kilencezer önkéntessel segíti a Fidesz–KDNP és szövetségesei országgyűlési választási kampányát – közölte Lezsák Sándor tegnap. A Fidesszel szövetséges tömörülés elnöke egyebek mellett kifejtette: a fórum azzal a céllal jött létre, hogy „akiket kilököttmagából – többnyire jogtalanul – az MDF, akik kiléptek a kizárások miatt, vagy eltávolodtak a mai MDF-től, kapjanak politikai közfeladatot”. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.